Türkiye millî basketbol takımı

Türkiye millî basketbol takımı

Milli takımımız Adam geçen yıl EuroBasket B Grubunu şampiyon olarak bitirerek A Grubuna katılmaya hak kazandı ve  bu seviyedeki ilk büyük karşılaşmayı ilk 4'te tamamladı. Uğurcan Karagöz, Muhammet Haydar Demirel, Muhammet Parlak İstihbarat Uçan, Orhun Yüce ve Faruk Kavaz'dan oluşan Adam milli takımımız dün aynı puanları toplayan İsveç ile yarı finali 4. sırada tamamladı. .Ay Yıldızlar tüm çabalarına rağmen zorlu bir rakibe 10-2 yenildiler ve 4. kolay yarı final haberini alma şansını kaybettiler. Adam Nationals, kalan sekiz maçla 4-4. Erkekler milliler İspanya'yı 6-5, Çek Cumhuriyeti'ni 7-5, Almanya'yı 11-4, Danimarka'yı 6-1, İsviçre'yi 11-3, İtalya'yı 9-4, İskoçya'yı 10-4 yenerek İsveç'e 10-2 kaybetti.

Hatice Yücel

Dünya Kupası'nda Önder Fenerbahçe'nin altı puan gerisinde son sırada yer alan Trabzonspor, önümüzdeki ayı en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyor. Abdullah Avcı, bu süreci Ebedi Kamp'a benzer şekilde görüyor. Oyuncuların fizyolojik yüküne ve taktik çabalarına odaklanır. Kıdemli teknik direktör, ekibiyle düzenli olarak bir araya geliyor ve onları zihinsel olarak hazırlamak için çalışıyor. Ekibiyle birlikte bireysel performansı geliştirmek için çalışan Avcı, mevcut oyunu geliştirmek için de çok zaman harcıyor.

'Çoğumuz sorgulamalıyız'

"Teknik, taktik ve mental olarak daha iyi nasıl yapabiliriz diye birlikte düşünmeliyiz. Hepimiz düşünüyoruz, kendimizi sorguluyoruz. Şu an olduğumuzdan daha iyisini yapabilmeliyiz” diyen başarılı teknik adam, oyuncuları hakkında şunları söyledi: “Çok fazla potansiyelimiz var ama bunu göstermeliyiz. Trabzonspor daha baskın, hızlı ve hızlı oynamalıydı. Onun için çok ergonomik yapacağız, yorulacağız ama ister istemez karşılığını alacağız. Bu takımın birlikte başaracak çok şeyi olduğuna inanıyorum” dedi.

Avcı, özellikle milli takım oyuncularının gelişinin ardından Antalya kampında taktik antrenmanlara ağırlık verecek. Günde iki kez antrenman yapan Bordeaux-Mavlier'de Profesör Abdullah buna sadık kaldı. Milli takımda oyuncu olmamasına rağmen Trabzonspor çok rekabetçi. 8 günlük tatilin ardından hafta başında işbaşı yapan Trabzonspor Spor, hazırlıklarını 29 Kasım'a kadar Mehmet Ali Yılmaz'ın tesislerinde sürdürecek. Ardından Antalya eğitim kampı başlayacak. Milli takımlarına giden oyunculara dinlenme fırsatı bulamadığı için ek süre verildi.