Siyahlar ve beyazlılar Leicester hükümeti ile görüşecek

Siyahlar ve beyazlılar Leicester hükümeti ile görüşecek

Kartal, oyuncuya maaşının yüzde 50'sini ödemesi şartıyla kiralama teklifinde bulunacak. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu başarılı bir şekilde transfer olursa Leicester City ile olan sözleşmesi bu sezon sonunda sona erecek, bu nedenle Beşiktaş'ta bedelsiz olarak devam etmesi mümkün. Siyah beyazlı kulüp, imza ücreti karşılığında Mendy'den tavsiye mektubu alacak. Beşiktaş yönetimi bir an önce İngiltere'ye teklif yapmalıdır.

Cumhuriyet yazarı Adnan Dinçer'den Chronicle

Dün geçmiş değildir. Zaman zaman kendini unutkanlarla sunar! Yıllar önce yaşamış insanların unutmadıkları bir gerçek olarak, istemeseler de geri gelen bu hatıra aslında bir ders niteliğindedir. Türkiye'de yılın teknik direktörü seçildiğim ve  ikinci yarı küme düşen bir takımla yaşadığım günleri çok iyi hatırlıyorum. Ailemle dinlenirken yurt dışından bir arkadaşım elinde kartvizitle sarı arabasıyla kapımın önünde belirdi. Asistanımı değiştirmek isteyen bu genci alıp öğrencimin işlettiği bir otele gönderdim. Oradan kendisini merhum Özkan Sümer'in çalıştırdığı Malatyaspor'a tavsiye ettim. Beni kıramaz. Gönderen arkadaş da güvendiğim biri. O yüzden Türk futboluna kim hayat verirse seneler sonra aynı kulüple imza atar diye düşünüyorum.

Çünkü çalışmak istemeyen teknisyenlerin başarılı olması için desteğe ihtiyacı var. Şimdiden hayırlı olsun diyerek destekliyorum kendisini. Bu dileğimin yeterli olmadığını bilsem de, Türk futbolunun içinden geçtiği kısır döngünün geçmişten ders çıkarılmasını ve buna dahil olanların aynı hataları tekrarlamamasını temenni ediyorum. Sivasspor Avrupa'da ve ligde başarılar elde etti. Başkan, yönetim ve Rıza Çalımbay başarılar sayılabilir. Özellikle Galatasaray maçında zor golün iptali daha da sıkıntılı. Açıklanamayan durum Sarı-Kırmızılı kulüp ve taraftarlarını da üzdü. Beşiktaş-Adana Demir maçı futbolda güzel bir örnektir. Eksik olan, yanlış belirlenmiş hedeflere ek olarak daha fazla pozisyon seçmenin zorluğudur. İlginç, yenilen gol sonuçsuz kaldı ama rakibe karşı alınan tedbirler ve ikinci bölgede yenilen gol hala tempoyu düşürmedi. Dünyada gelişen futbol yeniliklerinden kendimizi ayıramayız. Futbolu seviyoruz ve daha çok  seveceğiz. Zamana karşı vücutla oynayarak, genç futbolcuların antrenmanlarında ve endüstriyel futbol dünyasında yaşanacak, kulüp ekonomisine katkı sağlayacak gerçeği yakalamak zorundayız.