Kadroda yeni bir oyun planı geliştirmeye çalıştı

Kadroda yeni bir oyun planı geliştirmeye çalıştı

Gedson Fernandez üstün performansıyla antrenman kampının yıldızı oldu. Portekizli yıldız, müthiş enerjisi ve orta sahadan attığı güzel gollerle göz doldurdu. 'National Daily' haberlerine göre Dele Ali iyi antrenman yapmasına rağmen hazırlık maçında iyi performans gösteremedi ve orta sahada hep Gedson'ın gölgesinde kaldı. Wout Weghorst, Hollanda'nın Dünya Kupası'nda unutulmaz bir an yaşamasına yardımcı oldu. Arjantin için maçın bitiminden 20 dakika önce geldi ve 2-0'lık bir mağlubiyetin ardından tarafı bir ekolayzıra götürdü. İngiliz medyası geçtiğimiz günlerde kulübün isterlerse geçici transfer döneminde Burnley'e dönebileceğini iddia etti. Ceyhun Kazancı, Weghorst'un Beşiktaş'a kiralanacağı yönündeki söylentileri kapatırken, Hollandalı oyuncuyla sözleşmesinin sezon sonuna kadar süreceğini açıkladı. Weghorst'un İngiltere'ye dönüşünü tartışırken, FLW'den (Dünya Futbol Ligi) katkıda bulunanlar konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Evet, Beşiktaş için 13 lig maçında 10 gol atmış, ligde başarılı olurken aynı zamanda takımın ahengini bozabilecek bir oyuncu. Vincent Kompany'nin genç kadrosuna böyle bir karar kulübün ilerlemesinde yardımcı olmayacak. Kompany, Weghorst'un Ocak ayında son ayrılışının önünü açabilecek seçeneklerini artırmaya çalışıyor. Nihayetinde, Wout Weghorst ayrıldığından beri işlerin gidişatını göz önünde bulundurarak, turnuvada Wout Weghorst ile oynamaya devam etmenin tavsiye edilebilir olduğunu düşünmüyorum. Clarets, onu Türk tarafı Beşiktaş'ta harika olan ve Dünya Kupası'nda muhteşem bir şekilde kabul eden Hollandalı'dan geri çağırdı. Ancak Vincent Kompany'nin ekibi iyi gidiyor ve Weghorst'un dönüşünün şu anda takıma ve takım uyumuna zarar vermesi pek olası değil.

Burnley'de Jay Rodriguez ve Ashley Barnes seviyesinde sağlam forvetler var ve bence Weghorst'un Kompany'nin oyun tarzına uyması pek mümkün değil. Yaz boyunca Weghorst'un  Burnley ile lig şampiyonluğu için yarışmaya niyeti olmadığı anlaşıldı. Bordeaux sezonun ilk yarısında  iyi performans gösterdiği için sistemin değişmesi pek olası değil. Weghorst, Burnley'in oyun tarzına da uymuyordu. Dünya Kupası'nda gördüğümüz gibi forvet, oyunun gelişimine büyük katkı sağlayacak hareket kabiliyetinden yoksundu. Turf Moor'un uzun vadeli bir çözüme ihtiyacı var, bu nedenle  Ocak ayında Weghorst'un geri çağrılması bir seçenek olarak görülmemeli.