Haziran 2019'dan beri kendi milli takım formasını almak için sabırsızlanıyor

Haziran 2019'dan beri kendi milli takım formasını almak için sabırsızlanıyor

Dele Alli'nin dördüncü kariyeri. Kulüp Beşiktaş.  26 yaşındaki futbol kariyerine Tottenham ve Everton'da forma giyen MK Dons ile Ada İstanbul dışındaki ilk deneyimi olarak başladı. Ülkesi Kanada ve Beşiktaş'ı Katar'da temsil eden deneyimli oyuncu, mevcut futbol kariyerini bitirdikten sonra iki farklı seçenekten birine yönelecek Bir yıl daha Dünya Kupası'nda forma giyme kararı alan Artiba, 2018 yılı sonunda emekli olacak bu sezon.

Beşiktaş yönetimi, Şenol Güneş'e takımlarına katılma teklifinde bulunsa da Kanada Futbol Federasyonu da Atiba'yı milli takımdan sorumlu sportif direktör olarak görmek istiyor. Yıldız oyuncunun nihai kararını sezon sonunda yönetime ileteceği konuşuluyor. Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, transfer hedefinde. Kalender'in haberine göre Teknik Direktör Şenol Güneş, yönetim kanadını devretmek istiyor, 2 isim aldı. Deneyimli teknik direktörün, Schalke 04'te forma giyen Muhammed Eden ve Belçika Westeros'ta forma giyen Khalil Akbunar'dan hoşlandığı bildirildi. Beşiktaş, Almanya U-20 milli takımında forma giyen  2002 doğumlu yabancı oyuncunun fiyatını sordu ve Stefan Kunz'un kendisi de Türkiye milli takımında forma giymeyi teklif etti.

Schalke'nin bu yabancı oyuncu için teklifinin 4 milyon euro olduğu ve Schalke'nin sözleşmesini  Ocak 2022'de 2025'e kadar uzatacağı anlaşıldı. Ayrıca sözleşmeye ikramiyeler, bir sonraki satış hakkı ve ilk çıkar hakkı ile ilgili  bazı ayrıntılar eklemek istediğini söyledi.Beşiktaş, 21 yaşındaki oyuncu için 2 milyon avrodan fazlasını ödemeyi düşünmüyor.

 Kartal'ın Bundesliga kulübüyle bağlarını koparmadığı ve görüşmelere bundan sonra da devam edeceği bildirildi. Beşiktaş, sezon başında Westeros için Göztepe'den ayrılan Halil Akbunal'ın durumunu da  takip ediyor. Blackhawks, oyuncunun Türkiye'ye dönme isteğini bir varlık olarak kullanmak istiyor. Siyah-beyazlı ekibin kısa süre içinde Belçika kulübüyle görüşmelere başlayacağı söylendi.

Mehmet Aydın, 9 Şubat 2002'de Almanya'nın Würselan şehrinde doğdu. Mehmed futbola 2010 yazında Borussia Mönchengladbach'a katılmadan önce VfL Übach-Boscheln Jugend'de başladı. 2014 yazında Schalke 04 altyapısına transfer olan genç oyuncu, ardından 2021 yazında A takımla profesyonel sözleşme imzaladı. U17 ve U19 takımlarında oynuyor.