Hakemi aramalarına rağmen ofsayt çizgisi çekilmedi

Hakemi aramalarına rağmen ofsayt çizgisi çekilmedi

Hakemin geldiğini görünce hatalarını anladılar. Sonra Yatabare'nin yersiz olduğunu düşünürler ve bir çizgi çekmezler. Yatabare deyin ofsayt kalecinin gerisinde ofsayt da değil. Erkan Özdamar "Dışarıyı göremiyorum" demeliydi. Erkan Özdamar "Kapalı olduğundan emin misiniz?" diye sordu. VAR'a 'evet ofsayt' dediler. Erkan Özdamar da fikrini değiştirdiği için mutluydu. VAR incelemesinin nasıl yapılamayacağına dair bir örnek verdiler. Kuralları yanlış anladılar. VAR'ın başlamasından bu yana en büyük hatayı yaptılar. "

VAR rekoru açıklamasının ardından Sivasspor'dan kulüp açıklaması

Saray'ın oyununda hakem değil kural hatası vardı. Ofsayt pozisyonunda bir ofsayt görüntüsü VAR'a çağrıldığı ve ofsayt kararı normal bir gol olduğu için utanç verici bir kural hatasıydı. -Beşiktaş maçı kamuoyu ile paylaşılarak futbolumuzun uzun süredir yaşadığı hakem faciasından arındırılması adına önemli bir adım atıldı. TFF'ye bu tavrından dolayı teşekkür ederiz. İstisnai bir durum olarak değerlendirdiğimiz hakem hatasına ek olarak, bu olayları geliştikçe ve nasıl bir işlem yapacağımızı da izleyeceğimizi kamuoyuna hatırlatırız. Futbolu kirleten bu isimlerin ve bu isimlerin Türk futbolcuları arasında varsa uzantılarının futbolumuzdan çıkarılmasını istiyoruz.

Kamu vicdanını dehşet ve kederle bulandıran 25 Aralık 2022 Gaziantep FK-Beşiktaş maçı ve 29 Aralık 2022 Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçının VAR kayıtlarını endişeyle izliyoruz. Bu rekorlar zirvedeki ve küme düşme hattındaki birçok takımın kaderini gösteriyor ve Çin Süper Ligi'nin adil bir çerçevede yönetilmemesi Türk futbol tarihine geçecek bir leke. Ancak bu durumda Türk futbolunun marka değerinde önemli bir etken olan hakemin inatçı hastalığından futbolumuzun kurtulması da önemli bir adımdır. Birçok sezonda ortalığı kasıp kavuran olaylardan bazıları daha bugün ortaya çıkmış olsa da; Türkiye Futbol Federasyonu ilk kez yağmurlu bir gün için plan yapan ve eyleme öncelik veren bir tavır ortaya koydu.  Futbol skandalımızla ilgili milat olarak gördüğümüz bu dönüm noktasını çok değerli buluyor, hakem atamalarını ve performansını yakından takip edeceğimizi vurguluyoruz. İstisnai bir durum olarak değerlendirdiğimiz hakem hatasına ek olarak, bu olayları geliştikçe ve alınacak önlemleri takip ediyor olacağımıza da kamuoyunun dikkatini çekeriz.