Galatasaray maçı öncesi ı

Galatasaray maçı öncesi ı

"Galatasaray maçı öncesi ısınıyorduk.  Türk futbolunun ikonlarından sayılan Arda Turan ısınma sırasında beni geçti. Ben de onu ittim. Hiçbir şey ama bazen bir futbolcu olarak böyle bir şeye ihtiyaç duyarsın.

'Isınmak istiyorum. Sonra baktım ve bana geri döndü. O bana vurdu, ben onu ittim ve bir anda ortalık karıştı. Bir derbide her zaman ufak tefek gerginlikler ve çekişmeler olur. Derbinin büyüsü bu. Bazen biz futbolcular böyle gergin bir ortama ihtiyaç duyarız.

Çatışmanın ardından canlı yayına çıkan Christian, olayı 'Arda ayağımıza bastığı için tepki verdim' sözleri ile dile getirdi.

2009-2010 sezonunda Fenerbahçe, evinde Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Maçın başlamasına 50 dakika kala iki takım ısınma maçında karşılaştı. Baroni, önünden geçen Arda Turan ile çarpıştı. Sonra parmağını Christian'a salladı ve "Erkek ol!" diye bağırdı.  Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül, öfkeli Arda Turan'ı yatıştırmaya çalıştı. Stadyum bir anda alev aldı. Ayhan Akman'a durumu özetleyen Arda, Baroni'nin kendisini sebepsiz yere kovduğunu söyledi.

Bu sırada maçın açılmasına neden olan maçın yardımcı hakemi Tarık Ongun'un başına garip bir olay geldi. Kanlar içinde kalan Çin Süper Ligi hakemi tedavi için soyunma odasına geldi. Fenerbahçe maçı 3-1 kazandı.

Benim görevimden önce Okan Buruk'u yeni teknik direktör olarak almak için Galatasaray kadrosuna yıldız isimleri ekledi. Arjantinli Mauro Icardi, Belçikalı Dries Mertens, İspanyol Juan Mata, Fransız Leo Dubois, Uruguaylı Lucas Torreira, Portekizli Serge Gio Oliveira gibi Avrupa futbolunun yıldızları sarı-kırmızılı ekibe katıldı.

Galatasaray, Dünya Kupası'na giden 13 maçta 27 puan ile Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada bulunuyor.

SACHA BOEY'DEN FANTASTİK

Görev süremin başında Galatasaray'ın sağ beki Omar Elabdelloui, Sacha Boey ile birlikte forma giyiyordu. Lyon'dan Fransız sağ bek Léo Dubois'nın gelişiyle, Jaunes-Rouges'ın ceza sahası içinde gereğinden fazla oyuncusu var.

Alınan kararın ardından Sacha Boey ile yolları ayrılacak ve bu sezona Omar ve Dubois ile girecek. Léo Dubois, bir önceki hazırlık maçımda Galatasaray ile Fiorentina'da 11 maça çıkmıştı.