Galatasaray liderliğini koruyor

Galatasaray liderliğini koruyor

Fenerbahçe, geçen hafta Antalya Sporting'de 11 dakika, geçen hafta Galatasaray derbisinde 10 dakika uzatmada oynayarak dört maçta toplam 38 dakika uzatmaya gitti. Fenerbahçe maçlarının sonuna ortalama 9.5 dakika eklendi. Galatasaray'da da durum Fenerbahçe'den pek farklı değil... Galatasaray, İstanbulspor'a 15. haftada 10 dakika, 16. haftada ise 10 dakika ekledi. Geçen hafta Sivasspor ile 13 dakikalık uzatma oynandı. 17. haftada Galatasaray'ın  Ankaragücü galibiyeti, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı oynadığı beş ekstra dakika ve 10 dakikalık  uzatma ile sona erdi. Galatasaray, Hatayspor'a çeşitli şekillerde mağlup olduğu haftayı 4 dakikalık uzatma ile noktaladı. Galatasaray, çıktığı toplam 5 maçta maç sonuna 42 dakika eklese de Galatasaray'ın ortalama uzatma süresi 8,4 dakika oldu.

Trabzonspor, Dünya Kupası tatilinin ardından ilk maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelirken, ikinci maçta Kara Gümrük ile karşılaşıyor. Her iki maçı da 10'ar dakikalık uzatmalarla tamamlayan Trabzonspor, 17. Hafta'da Giresun Spor'u 8 dakikalık uzatmalarla mağlup etti. Trabzonspor, 5-0'lık galibiyetine rağmen  dün  Başakşehir karşısında 5 dakika uzatmaya gitti ve son 5 maçında toplam 39 dakika uzatma kazandı. Trabzonspor'un maç başına ortalama uzatma süresi 7.8'dir.

Beşiktaş, Dünya Kupası tatilinin ardından çıktığı 4 maçta 10 puan toplayarak lige Gaziantep'te başladı. Beşiktaş deplasmanda Antep karşısında 6 dakika, Adana Demirspol karşısında ise kendi evinde kazandığı galibiyette 5 dakika uzatmada oynadı. 17. Haftayı BAAI olarak geride bırakan Beşiktaş, 18. Hafta'da Kasımpaşa ile oynadığı maçı 6 dakikalık uzatmada tamamladı. Beşiktaş, deplasmanda Konyaspor ile oynadığı maçta sadece 4 dakika uzatmaya gitti ve uzatma dakikalarına berabere kaldı.

Beşiktaş'ın 4 maçın sonunda 21 dakikalık uzatma süresi var ve Beşiktaş'ın maçlardaki ortalama uzatma süresi sadece 5.2 dakika. Dünya Kupası organizasyonunda FIFA'nın oyunda daha uzun süre kalacağı açıklamasına rağmen Beşiktaş maçında uzatmalara gidilmemesi kaşları kaldırdı. Beşiktaş GKN Kargo kadın basketbol takımı, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında  Nesibe Aydın ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş GKN Kargo bayan basketbol takımı final periyoduna 43-48 önde girerek salondan 60-65 galip ayrıldı.