Dele Alli ile yol ayrımına geldi

Dele Alli ile yol ayrımına geldi

Dünya Kupası boyunca yerinde kalan, fiziksel ve zihinsel olarak hiçbir gelişme göstermeyen Dele Alli  gözden düştü. Teknik direktör Xenor Güneş, kazanmak istediği İngiliz yıldızdan adeta vazgeçti. Siyah beyazlı teknik adam, Galatasaray, Gaziantep FK ve final maçında Dele Alli'ye süre tanımadı. Dünyaca ünlü futbolcu 3 maçta da yedek kulübesinden çıktığı için forma şansı bulamadı.

İlk 11'deki yerini kaybeden Del Ali, önümüzdeki periyotta süre bulmakta zorlanacak. Joseph'in takıma dönmesi ve Gedson'ın durumu nedeniyle İngiliz futbolcunun oynama şansı büyük ölçüde azaldı. Beşiktaş'ın, ara transfer döneminde Dele Alli ile yollarını ayırma planları yapmaya başladığı bildirildi. Bu nedenle sezon sonuna kadar Everton'da kiralık olarak oynayan 26 yaşındaki oyuncu, şartlar elverdiğinde takımdan ayrılacak. Yıllık katkısı 2.2 milyon euro olan Dele Alli'nin olası ayrılışı siyah beyazlıların mali yükünü hafifletirken, yabancılara da yer açacak.

Ayrılmayı kabul etmezse Dele Ali ilişkisi için iki ihtimal var. İngiliz oyuncunun takımda kalacağı ve iyileşmesi bekleniyor. Diğer bir seçenekte ise sezonun ikinci yarısında TFF'ye gönderilen listede Dele Alli'nin adı yer almayacak ve oyuncu kadrodan çıkarılacak. Alli, Everton'dan kiralık olarak Beşiktaş'a katıldı ve ailesinin ve sevdiklerinin desteğiyle zayıflayan kariyerinin sayfalarını çevirdi. Edinilen bilgilere göre ailesi, İngiliz futbolcunun moralini yükseltmek için sık sık İstanbul'a gelirken, kız arkadaşı ünlü model Cindy Kimberly, Dele Alli ile birlikte. Cindy Kimberly son aylarda birkaç kez İstanbul'a geldi ve birkaç maçı tribünden izledi.

Adana Demirspor galibiyetinin moralini yükseltmek için Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Mart ayında Fenerbahçe ile oynanan maç öncesinde bir gol attı.Süper Lig'in güçlü takımlarından Adana Demirspor'u sahada 1-0 yenip 2 maçlık galibiyet hasretine son veren Beşiktaş  teknik direktörü Şenol Güneş, takımla ilgili yazılarına epey vakit ayırdı. Üstün oyun. Kıdemli teknik direktör, oyuncularının bu hafta sonu Adana temsilcisine karşı oynayacağı 3 sayılık maçı kazanmasını istiyor. Paşa'nın ardından Konyaspor ve Keserisspor'da Kara Şahinler'de Güneş, Kadıköy Fenerbahçe derbisinde Mart ayının ilk haftasına kadar kaybetmek istemiyor.