Cenk'in bir ortağa ihtiyacı var

Cenk'in bir ortağa ihtiyacı var

Cenk Tosun, Weghorst'a yapılan saldırıyı kontrol altına almak için çok çalışıyor. Bazen boşa çaba harcıyordu, bazen  toptan uzakta diz çöküyordu ama fırsat doğduğunda değerlendirmek için her zaman ilk günün heyecanını kullanıyordu. Cenk harika bir forvet. Hücumun her bölümünü doğru oynayabiliyor. Sahada iyi bir ortağa ihtiyacı var. Bence Cenk, Weghorst'a Aboubakar gibi patlayıcı  bir forvetle gitmeyi tercih ederdi.

Dele Alli futbolu bırakmamış gibi davranıyordu, vücudu sahada ama aklı orada değildi. Dele'nin futboldan ayrıldığına dair bir haber yok. Son pozisyonda Nkodu aşağı inemeyen bir pas istedi ancak Nkodu risk alıp çaresizce denedi ve ezberlediği bir pasla topu ceza sahasına  gönderdi. Dele topu Alli'ye pas vermiş olsaydı, kolay bir şey yapıp rakibine pas verebilirdi ama bu riskli pasın ardından Sousa son anda topu  ağlara soktu ve Besic'te topu ele verdi. .

Milliyet yazarı Bilal Meşe'nin günlüğü

1 dakika kala Beşiktaş 57 saniyede  gol atar mı? Yerleştirin Arkadaşlar Yerleştirin! Mert Günok, Rosier'in dönüş pasında topa hakim olamadı ve kendi kalesine gol kaydetti. Hani biri deyince 'hadi' dersin.

Koç Güneş, Seth ve Sosa'nın birlikte orta saha olarak görev yaptığı dört kişilik bir savunma yaptı. Böyle bir oyunda zorlanıyorsanız, mehter mars gibi ileri geri şarkı söylerseniz tempoyu yakalayamazsınız. Ancak temposu düşük bir durumda olan Beşiktaş,  26. dakikada net bir pozisyon oynadı; Gedson ceza sahası içinde Raymond'dan pasıyla  sağdan şutunu çekti ve kaleci Erhan'ı üst kafaya vurdu. Cenk Tosun kendisine gelen topu ıskalıyor ama top ağlara gidiyor!

45+1, Redmond soldan 6 kez dönerken, Zenk Tosang'ın güzel şutunda Erhan topu kurtardı. Beşiktaş Kalesi, durma anında büyük  tehlike atlattı, Bytyqi soldan indi, Welinton'a vurdu, Mert'le karşılaştı, sağdan kaleye vurdu ve top dışarı gitti.

Kaldığı süre boyunca her uzun topta isabet bulamayınca 56. dakikada Welinton ve Redmond'un yerine Güneş, yerlerine N'Koudou ve Tayfur'u aldı. İyi iş çıkardı, Kartal biraz düzeldi ve tabii ki Konya meşguldü. Nitekim Batic 63 kazanan serbest vuruşu kullandı, top üst direğe çarptı ve dışarı gitti.