Aksi takdirde Abubakar

Aksi takdirde Abubakar

Pedro'nun Valencia'daki sezon sonu dizindeki sakatlığı, forvet hattına geçişini çok daha  acil hale getirdi. Fenerbahçe, Vincent Abubakar'ı kadrosuna katmaya hazır. En kısa sürede oyuncu ve kulüplerle görüşmeler başlayacak.

João Pedro, Fenerbahçe'de Vallecano karşısında yaşadığı sakatlık ile şok  yarattı. Tecrübeli oyuncu için sezon muhtemelen bitmiştir. Bir kötü haber de Enna Valencia'dan geliyor. İki Dünya Kupası maçına çıkan ancak oynamaya devam eden Ekvadorlu oyuncu da dizinden sakatlanarak döndü. Tecrübeli futbolcunun sakatlık siciline sahip olması forvet hamlesini daha da çekici kılıyor. Yönetim, Vincent Aboubakar'ın işini tamamlamak için harekete geçti. Forvet ve Al-Nassr ile görüşmeler yakında başlayacak.

Her iki seçenek de masada

Ronaldo'nun Suudi ekibi tarafından imzalanması Fenerbahçe için en büyük olumlu faktör. Rüya transferi bitirirse Al-Nassr, Aboubakar'ın ayrılmasına onay verecek. Sarı-Lacivertliler de uygun fiyatlarla kiralama seçeneklerine ve önerilen paketlere yöneliyor. Bir diğer avantaj ise Abubakar'ın Türkiye'ye dönmeye hazır olması. Fenerbahçe, tecrübeli yıldızı 8 Ocak'tan itibaren ilk gün bir an önce kadroya katmak istiyor.

Fener'in baş belası

Vincent Abubakar, Beşiktaş için Türkiye'de iki farklı dönemde forma giydi. Kamerunlu yıldız,  2016-17 ve 2020-21 sezonlarında siyah-beyazlıların şampiyonluğunu kazandı. Abubakar, her iki turnuvada da gol atan isim oldu. Yıldız futbolcu, Süper Lig'de forma giydiği için Fenerbahçe'nin başına bela oldu. Aboubakar, Geel-Navy Blues'a karşı oynadığı 4 maçta 3 gol kaydetti. 30 yaşındaki forvetin Türkiye'deki en iyi takımları Keserispol ve Fenerbahçe.

'Abubakar'a ihtiyacım var'

Yazımızın yazarlarından Serkan Akcan,  Vincent Aboubakar'ın Fenerbahçe'ye geçme ihtimalini değerlendiriyor:

"Abubakar Türkiye'ye en son  gelip iz bırakan forvetlerden biri Beşiktaş'tan sonra Arap Ligi'nde istediğini bulduğunu söylemek zor. Fenerbahçe, üç kulvarda da gol atan Joao Pedro'nun yerini almak zorunda kaldı. Abubakar'ın kariyeri Batshuayi'ninki kadar parlak olmasa da oynadığı tüm takımlara yaptığı katkılar dikkat çekiciydi. Abubakar açıkta hızlı, dar alanlarda hızlı hücum oyuncusu. Hatta şu anda Fenerbahçe'nin ihtiyaç duyduğu rol model o. Ortada defans oynayan Jesus için hızlı ve yetenekli bir forvetin rakip defansın gerisine düşme şansı her zaman yüksektir. Abubakar, Valencia kadar hızlı ve Batshuayi kadar güçlü. İsa planını güçlendirecek özelliklere sahip ender forvetlerden biri"