Tüm Türkiye’de Destek Yardımları Başlıyor!

Tüm Türkiye’de Destek Yardımları Başlıyor!
Türkiye’de, seçimlerin bitmesi ile birlikte iktidar tarafından verilen sözlerin teker teker gerçekleştirileceği vurgulandı.

Önümüzdeki günlerde birçok vatandaşı ilgilendiren destek paketlerinin ve vaatlerinin gerçekleştirileceğinin altı çizildi.

Buna göre verilen vaatler arasında:

Memur, asgari ücret ve emekli zammına yönelik olarak düzenleme yapılacağı belirtildi. Bununla birlikte en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı belirlendi. Yani memurlara yüzde 45 oranında bir zammın beklendiği görüldü. Bunun yanı sıra asgari ücretin de 12 bin TL bandında olacağı belirtildi. Böylelikle halkın rahatlamasına ve zorlukların yaşandığı bu dönemden kurtulmaya işaret edildi.

Emeklilere ise kademeli olarak zam yapılacağı belirtildi. Şuanda 7500 TL maaş alan emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılacağı vurgulandı.

Yeni evlenecek olanlara sıfır faizle 150 bin TL kredi imkanı sunulacak. Böylelikle yeni evlenecek olan çiftlerin önlerindeki engellerin hafifletilmesi mümkün hale gelecek. Bunun için Bakan Derya Yanık tarafından oluşturulan tasarı gündeme getirildi.

Üniversite Öğrencilerine İkramiye Verilecek!

Üniversite öğrencilerine yapılacak olan ikramiyeler ile birlikte yılda 2 kez ödemelerin yapılacağı belirtildi. Buna göre yılda 2 defa olmak üzere ikramiye fırsatlarının verildiğine yönelik olarak vurgu yapıldı.

Vatandaşlık maaşı verilecek. Bu maaşta her haneye 10 bin TL olacak şekilde olacak. Her hanede 10 bin TL yardımların yapılması ile birlikte yardımlardan faydalanılması sağlanacak.

Ev hanımlarının emeklilikleri kolaylaşacak. Bu tasarılara göre ev hanımlarının kolay bir şekilde emekli olmalarına imkan tanınacak. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarının prim oranının daha az şekilde olmasına karar verildi. Bunun sonrasında kadınların daha az prim ödeyerek erken emekli olabileceği belirtilenler arasında yer aldı.

Genç Girişimcilere Destek!

Yeni dönemde avantajlı olarak görülen diğer durumlardan biri ise girişimcilere yapılacak olan avantajlı tekliflerdir. Girişimciler için Tarım Girişimcilik Bölgeleri’nin kurulacağı belirtilenler arasında yer aldı. Bedel almaksızın yapılan işlemler sonrasında girişimci gençlerin önündeki engeller ortadan kaldırılacak. Aynı zamanda gençler için 2 yıl geri ödemesiz olarak sunulan ve 5 yıl vadeli ola kredilerin verileceği vurgulandı.

Gençlere 10 GB Destek!

Yüksek öğrenim kurumlarında eğitimlerine devam eden öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere vergi muafiyeti sağlanacak. Ayrıca gençlik kartı uygulaması başlatılacak.