Emeklilere 2-3 Maaş Birden! Yılbaşı İkramiyesi 5 Ocak'ta Hesaplarda

Emeklilere 2-3 Maaş Birden! Yılbaşı İkramiyesi 5 Ocak'ta Hesaplarda
Emeklilere Büyük Yılbaşı Müjdesi Bugün Duyuruldu: 4A, 4B, 4C ve SSK Emeklilerine 2-3 Maaş Birden Ödenecek.

Emekli maaşı alan 15 milyondan fazla vatandaş için asıl yılbaşı müjdesi bugün geldi. Aralık ayında peş peşe ikramiye ve promosyon duyuruları yapılmıştı. Ancak bugün gelen son haber emekliye adeta sevinçten havalara uçuracak. Milyonlarca emekli için 8 Ocak tarihinde hesaplara 2-3 maaş birden yatacak. Üstelik SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi olan tüm emekliler ödeme almaya hak kazanacak. Emekliye yeni yılbaşı fırsatları ile ilgili detaylardan netleşti.

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için 3 Ocak son derece kritik tarih. Çünkü 3 Ocak 2024 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon verileri açıklanacak ve emeklilerin yeni maaşları belli olacak. Milyonlarca emekli nefesini tutmuş yeni zamlı maaşları beklerken bir yandan da ek ödeme fırsatlarını yakından takip ediyor. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi için asıl büyük ikramiye 8 Ocak'ta geliyor. Emeklinin IBAN numarasına yılbaşı ikramiyesi gibi ödeme yatacak. Emekliye yeni yılın ilk ödeme duyuruları da tek tek geldi. Promosyon ikramiye ve maaş ödeme takvimi açıklandı.

asgari-ucret-pazarligi-yarin-basliyor-2.webp

EMEKLİYE YENİ YILIN İLK MÜJDELERİ VERİLDİ

Milyonlarca emekli, yeni yılın ilk müjdeleri geldi. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi 15 milyondan fazla vatandaş için bankalar harekete geçti. Henüz emekli Ocak 2024 zamları belli olmadan bankaların emekliye vereceği ikramiye gibi promosyon tutarları netlik kazandı. Emekliler için ödemeler yeni yılda arttıkça artıyor. Emekli maaş zammı ile birlikte emekli promosyon ödemelerine de yeni zam duyurusu yapıldı.

8 OCAK'TAN İTİBAREN ZAMLI ÖDEMELER BAŞLIYOR

15 milyondan fazla emekli vatandaş için zamlı ödemeler 8 Ocak tarihinden itibaren başlıyor. 3 Ocak 2024 emekli maaş zammının belli olmasının ardından bankalar yeni rakamlarını açıklayacak ancak gelen son bilgilere göre bankaların emekliler için planladığı ödeme 15.000 TL'ye kadar yükseldi. Hem özel bankalarda hem de kamu bankalarında promosyon miktarı için önemli bir artış yapılacak.

EMEKLİYE DEVLETİN VERDİĞİ İKRAMİYE DE ARTACAK

Üstelik emekliler için bir müjdede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geliyor. Bu yıl emekli maaşlarına yapılacak zamlarla beraber devletin verdiği emekli ikramiyeleri de artacak. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi ödenen bayram ikramiyesi ödemelerine ciddi bir zam yapılacağı düşünülüyor. Bayram ikramiyesi ödemelerinin miktarı şu anda 2000 TL. Eğer emekli maaşlarına Ocak ayında %50 oranında artış yapılırsa bayram ikramiyesi miktarı da %50 artacak ve 3000 TL'ye yükselecek. Böylece emekliler Yeni yılda 2-3 maaşı birden cebine koymuş olacak.