Nakit ihtiyaçlar, Geri Ödemesiz Destek Kredisi Sayesinde Karşılanıyor!

Nakit ihtiyaçlar, Geri Ödemesiz Destek Kredisi Sayesinde Karşılanıyor!
Aile Bakanlığı tarafından başlatılan inisiyatif kapsamında geri ödemesiz 100 bin TL'lik destek kredisi, artık banka hesaplarına yatırılmaya başlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geri ödemesiz kredi desteği başvuruları hâlâ devam ederken, seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle birlikte başvuruları onaylanan kişilerin Ziraat Bankası hesaplarına saat 09:00 itibarıyla paraları aktarılacak.

Seçim öncesinde başlatılan ve hala süren geri ödemesiz kredi başvuruları sonuçlanmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koordine ettiği bu kredi desteği için binlerce vatandaş başvuruda bulundu.

Geri Ödemesiz Destek Kredisiyle Nakit İhtiyaçlar Gideriliyor: Ev Yapımı ve Onarımı İçin Yardım Sağlanıyor!

Nakit ihtiyacı olan vatandaşlara geri ödemesiz/karşılıksız 100 bin TL kredi desteği sunuluyor. Seçim öncesinde başvuru yapan binlerce kişinin başvuruları onaylandı ve ödemeleri Ziraat Bankası veya Halkbank hesaplarına aktarılacak. Krediler yarın sabah 09:00 itibarıyla hesaplara aktarılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubeleri tarafından minimum 35.000 TL, maksimum 100.000 TL olarak verilen bu hibe desteği sağlanıyor. Başvurular bizzat SYDV şubelerine yapılabiliyor.

Eğer henüz bu sosyal yardıma başvurmadıysanız, başvuru süreci hala devam ettiği için hemen başvurabilirsiniz. Ancak, geri ödemesiz 100 bin TL'lik krediden kimlerin faydalanabileceği konusunda belirli şartlar bulunuyor.

Başvuru İçin Gereken Şartlar!

Bu krediden faydalanmak isteyenlerin, hane halkı içindeki birey başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden daha az olması gerekiyor (2023 yılı için 2.835,60 TL). Ayrıca, programa özel diğer şartları taşıyan kişiler de krediden faydalanabiliyor.

Konuyla ilgili resmî açıklamalarda şu bilgilere yer veriliyor:

Barınma- Gıda Yardımı

"Hane Tadilatı, Büyük Onarım ve Yapım Programı", sağlıksız ve yaşanamayacak durumda olan evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla geliştirilen bir programdır. Bu program kapsamında, evlerdeki bakım ve onarım işlemleri gerçekleştirilerek, vatandaşların daha güvenli ve konforlu yaşama alanlarına kavuşmaları hedefleniyor.

Bu program kapsamında, evlerin bakımı, onarımı, betonarme veya prefabrik ev yapımı ve afet durumlarında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi yardımlar sunuluyor.

• Ev onarımlarında 35.000-100.000 TL arasında destek sağlanıyor.

• Prefabrik ev yapımlarında ise 200.000 TL'ye kadar yardım yapılıyor.

• Betonarme ev yapımları için ise 300.000 TL'ye kadar destek veriliyor.