Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi 2023!

Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi 2023!
Emekli bayram ikramiyesi ödemesi için büyük bir merak ve heyecan devam ediyor.

Kurban Bayramı'na az bir süre kala emekliler, ikramiyelerinin hangi tarihte hesaplarına yatırılacağını merak ediyor. Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi 2023 için resmî açıklama bekleniyor. Son gelişmeler, Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ne zaman yatacağını takip ediyor.

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde, emekli aylığı alanlara bayram ikramiyesi ödemeleri gerçekleştiriliyor. Bu ödemeler, yaşlılık maaşı alanlar, dul ve yetim aylığı alanlarını da kapsıyor. Hazırlıklarını Kurban Bayramı'na yönelik yapan emekliler, ikramiyelerinin hangi tarihte hesaplarına yatırılacağını merak ediyor.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda emekli ikramiyeleri 2.000 TL olarak belirlenmişti. Ancak en düşük emekli maaşı zamlandıktan sonra ikramiyelerin tekrar zam görmesi tartışılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, her yıl iki defa emekli bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştiriyor. Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde, emekli maaşlarıyla birlikte bayram ikramiyeleri hesaplara yatırılıyor.

Dul ve yetim aylığı alanlara, maaş aldıkları oranda ikramiye ödemesi yapılacak. Geçtiğimiz yıl bayram ikramiyesi 1.100 TL olarak belirlenmiş ve Nisan ayında 2.000 TL'ye yükseltilmişti. Emekli maaşlarına yapılan zam sonrası, ikramiyelerde de bir artış olup olmadığı merak konusu oluyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Emekli bayram ikramiyeleri, maaşlarla birlikte hesaplara yatırılıyor. Önceki Ramazan Bayramı'nda emekli maaşı ödemeleri erkene alınmıştı. Bu yıl ise Kurban Bayramı 28 Haziran'da başlayacak. Dolayısıyla 21 Haziran'dan itibaren emekli ikramiyelerinin ödenmeye başlanması bekleniyor. İşte, Kurban Bayramı tarihleri:

Kurban Bayramı 1. Gün: 28 Haziran Çarşamba

Kurban Bayramı 2. Gün: 29 Haziran Perşembe

Kurban Bayramı 3. Gün: 30 Haziran Cuma

Kurban Bayramı 4. Gün: 1 Temmuz Cumartesi

Bayram İkramiyesi Kimler Alabilir?

Emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödeme yapılacak. Bunun yanı sıra, gaziler, muharip gaziler, şehit yakınları, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden etkilenen sivil vatandaşlar da bayram ikramiyesi alma hakkına sahip olacaklar. Dul ve yetim aylığı alanlar ise kendi hak sahiplerinin hisseleri oranında ikramiye alacaklar.