BATTAL ÖNEMLİ AÇIKLAMARDA BULUNDU - VAN HABERLERİ

BATTAL ÖNEMLİ AÇIKLAMARDA BULUNDU - VAN HABERLERİ
VAN HABER - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, basınla bir araya gelerek üniversite ile ilgili çalışmaları anlattı.
YYÜ’de basınla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Battal, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, Teknokent, çiftçiler için uygulama merkezi ve çalışmaları yerinde basını mensuplarını gezdirerek anlattı. Rektör Battal yaptığı açıklamada Yaşar Kemal’in isminin bir fakülteye verilmesi sorusuna “Fakültelere isim vermeyi YÖK sıcak bakmıyor. Çok değişik isimlerde ve çok büyük tarihe mal olmuş insanların ismini vermek üzere de teklifler geldi. Yani sadece bize değil YÖK bütün Türkiye’de isim vermeyi kabul etmiyor. Sanırım YÖK bu konuda farklı düşünüyor. Biz onu o şekil değil de Yaşar Kemal bizim bir değerimiz. İnşallah onun ismini bir yerlere ismini vereceğiz” dedi.

Battal, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit’ten Kampüse yolcu taşımayı düşündüğünü görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek, “Buradaki iskelemiz hazır odluğu için büyükşehir belediyemiz bize burayı kullandırın biz işletme yapalım dediler. Şimdi tam üniversitenin merkezi orası, düşünün bin tane, bin 500 tane yolcu buradan gelecek ve burada sirkülasyon olacak. Hem güvenlik hem de üniversitenin kendi konseptine uygun olmaz. Yani Türkiye’de hiçbir üniversitede değil dünyada yoktur.

Üniversitenin göbeğinde yani halkın ulaşımını sağlayan böyle bir iskele yoktur. Biz onlara dedik ki MTA’nın yanında bizim arazimiz var. Biz o araziden verelim, ona tarafız, orada araziyi gösterdik, teklif ettik. Yeni, bir iskele yapılırsa, hastaneye ve diğer yerlere daha yakın ve daha makul. Sadece bir iskele yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Teknokentle ilgili olarak da bitmek üzere olduğunu, 24 firma için bir yer olduğunu, 14 firma ise müracaatlarının yapıldığını sözlerine ekledi.

Çiftçi Uygulama Merkezi ise bittiğinde buraya gelecek çiftçilerimizi hem misafir edeceğiz hem de onlara seminer verip, eğitim verip göndereceğiz. Böylelikle çiftçilerimizi buraya aldığımız zaman sera, uygulamaları arıcılık, büyük baş ve küçükbaş hayvancılık gibi bütün bu uygulamaları burada görebilecekler. Onlara sertifikalarını da vereceğiz ve takip edeceğiz. Ayrıca bu uygulamalarımız tamamen ücretsiz olacak”
şeklinde konuştu.
YYÜ Rektörü Battal, 10 bin meyve ağacı ve yaklaşık 20 bin diğer ağaçlardan fidan dikimini gerçekleştirdiklerini ve her yıl bir gölgeyi ağaçlandırdıklarını sözlerine ekledi.