Protez Teknolojisinde Yeni Dönem!

Protez Teknolojisinde Yeni Dönem!
Abd ordusu tarafından kullanılmak üzere Savunma Bakanlığı bünyesinde yeni teknolojiler ortaya çıkarmak için kuruldu ve bu başarıyı hızlı bir şekilde sağlayarak adeta teknolojiye adapte olarak onu ileri seviyeye taşımayı başardı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin kurmuş oldugu (DARPA) The Defense Advanced Research Projects Agency  Türkçe anlamı (Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı)  her alanda kendinden oldukça söz ettirmeyi başarıyor. ilk kuruluğu dönemlerde 1958 yılında Abd ordusu tarafından kullanılmak üzere Savunma Bakanlığı bünyesinde  yeni teknolojiler ortaya çıkarmak için kuruldu ve bu başarıyı hızlı bir şekilde sağlayarak adeta teknolojiye adapte olarak onu ileri seviyeye taşımayı başardı.

Uzun bir süre önce geçirdiği kaza sonucunda omurilik yaralanmasına bağlı olarak felç kalan 28 yaşındaki hastaya, beyne direk temas eden protez bir el vasıtasıyla ilk kez “his” duygusunu yeniden yaşadığı ifade edildi.  %100’e varan bir oranla tüm mekanik parmaklarıyla cisimleri ayırt ettiğini dile getirdiler.