Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu'nun istifasını kabul etmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu'nun istifasını kabul etmedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Süleyman Soylu'nun istifasını kabul etmediği öğrenildi.

Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından gözler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çevrildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: SÜLEYMAN SOYLU'NUN İSTİFASI KABUL EDİLMEMİŞTİR İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVİ DEVAM ETMEKTEDİR. 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir" denildi. 


15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır.

Terör örgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında Sayın Bakanımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır.

Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da, İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir.

Koronavirüs salgının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir.

İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir.

Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir.

Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.

İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir.

İstifa kararının kabul görüp görmeyeceği merak konusu oldu.

EnsonHaber.Com sitesinin özel haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu'nun istifa kararını kabul etmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifa mektubunu görünce "Şimdi istifa edecek zaman değil" dedi ve tavrını ortaya koydu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan bu sözlerin ardından istifa mektubunu yırttı.

ANKARA'DAN İSTANBUL'A GELİYOR
Ankara'da bulunan Süleyman Soylu, istifasının kabul görmemesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze görüşmek üzere İstanbul'a gelmek üzere yola çıktı.

AYRINTILAR GELECEK....

Süleyman Soylu cuma akşamı insanların sokağa çıkıp izdiham oluşmasının sorumluluğunun tamamen kendinde olduğunu söyleyerek istifa etmişti ve Cumhurbaşkanı'nın kendisini affetmesini istemişti. 

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'I KURTARMAK İÇİN İSTİFA ETTİ DEMİŞTİ

Soylu'nun istifasına muhalefet kanadından ilk yorum ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Kararı tek başına Süleyman Soylu'nun alacağına inanmıyorum. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak pek çok çevreden öneri geldi ve hiçbiri uygulanmadı. Sonunda cumartesi ve pazara denk geldi. Geç saatlerde açıklandı. Dediğim gibi, bütün karar mekanizmalarını oluşmasında nihai söz sahibi olan Erdoğan'dır. Sayın Erdoğan'ı kurtarmak için Sayın Soylu'nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum"

MERAL AKŞENER'DE SOYLU'YA TEŞEKKÜR ETTİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de Soylu'nun istifasıyla ilgili bir tweet attı. Akşener, "Hatayı ve başarısızlığı kabullenmek, sorumluluğunu üstlenmek olgunluk gerektirir.Sayın Süleyman Soylu'ya göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum. Aynı olgunluğu başarısızlıklarıyla birer marka haline gelmiş Damat'tan ve Tarım Bakanı'ndan da bekliyorum..." dedi.