Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı belli oldu

Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı belli oldu
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 65. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Yardımcılarının görev alanlarının belli olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan 7’inci, 65. Hükümetin 5,5 saat süren ilk Bakan Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantıda ele alınan konulara ilişkin gazetecilere bilgi verdi.
Doğubeyazıt yolundaki terör saldırısında şehit olan 6 askere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Numan Kurtulmuş, terörle mücadelenin en kısa sürede başarı ile tamamlanacağını ve şehitlerin hakkının teröristlerden sorulacağını söyledi.

65. hükümetin başarılı çalışmalara imza atacağının altını çizen Kurtulmuş, “64. Hükümete reform hükümeti demiştik, bu hükümete de bir reform ve atılım hükümeti demek daha doğru olur” açıklamasında bulunarak, hükümetin Pazar günü TBMM’den güvenoyu alarak resmen kuruluş aşamasını tamamlayacağını kaydetti. Kurtulmuş önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ederken “Zor bir süreçte başbakanlık yaptı, fedakarca çalışmaları ile Türkiye’ye büyük hizmetler verdi” dedi.

Toplantıda yeni hükümetin programı üzerinde detaylı görüşmeler yapıldığını, ana fikir, atılacak adımlar ve hükümetin öncelikleri konularının masaya yatırıldığını açıklayan Kurtulmuş, Türkiye’nin iç ve dış güvenlik konularına ilişkin sunumlar yapıldığına dikkat çekti.

Kurtulmuş, toplantıda başbakan yardımcılarına yapılan görevlendirmelere ilişkin şu bilgileri verdi:

“Başbakan Binali Yıldırım, kendisini bağlı kurum ve kuruluşlar; MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı TOKİ, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtımı Ajansı Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği. Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli, TBMM ile ilişkiler, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi; ilişkili kurum ve kuruluşları, Sermaye Piyasası Kurulu başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası ve Kalkınma Bankası. Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş’in görevleri, MGK’nın tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar kuruluna sunulması ve kabul edilmesi halinde bu tavsiye kararlarının koordinasyonu ve izlenmesi, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesinin yürütülmesi, 100. yıl anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu. Ayrıca Sayın Türkeş’e bağlı kurum ve kuruluşlar; Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın ana görevi, insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konuların koordinasyonu. Kendisi ile ilgili kurum ve kuruluşlar; Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Vakıflar genel müdürlüğü, Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı.

AB makamları ile yapılacak tam üyelik müzakerelerinde Müzakere Heyeti Başkanlığı ve Başmüzakereci görevi AB Bakanına, kamu görevlileri sendikaları ile ilgili faaliyetlerin koordinasyonu ile kamu toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonu da Başbakan adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yürütülecektir.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un görevleri, hükümet sözcülüğü, kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi, Danıştay ile ilgili işler. İlişkili kurum ve kuruluşlar; Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı, RTÜK.”