Maden suyunu böyle içenler yandı! Yıllardır büyük bir hata yapıyormuşuz

Maden suyunu böyle içenler yandı! Yıllardır büyük bir hata yapıyormuşuz
Maden suyu içmeyi seviyorsanız bu öneriler tam size göre! Bakın maden suyu içerken neler yanlış yapılıyormuş! Tüm detaylar haberimizde.

Uzmanlar açıkladı: Meğer maden suyu içerken yanlış içiyormuşuz! Peki doğrusu nasıl? Maden suyu faydaları nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MADEN SUYU YANLIŞ İÇİLİYORMUŞ

Maden suyu magnezyum açısından zengindir ancak eğer bardağa koyarak içerseniz bütün vitaminini kaybeder. İçinde olan bikarbonat mide hastalıklarına iyi gelmektedir ve sindirim sisteminin çalışmasına yardım eder. Maden suyu içeceğiniz zaman en doğrusu kendi şişesinden tüketilmesidir. Aynı zamanda uzmanlar maden suyunun yemeklerden sonra tüketilmemesini öneriyor. Yemeklerden sonra maden suyu içmek mide asitlerini etkiliyor ve mideyi doğrudan asitli yapıya çevirerek tüketilen yiyeceklerin daha geç sindirilmesine sebep oluyor. 

maden suyunu bardağa koyarak içmeyin

Kadınların maden suyu tüketmesi cilt sağlıklarına iyi geliyor ve regl dönemlerinde oluşan ödemlere iyi geliyor. Temiz bir pamuğa maden suyu döktükten sonra cildinizi temizlerseniz cildinize de iyi gelecektir. Aynı zamanda kek ve börek pişirirken de maden suyu tariflere eklenebilir. Maden suyu böbreklerde ve idrar yollarında taş olmasının önüne geçer. Enfeksiyonların vücuttan atılmasına yardım eder. Safra kesesi ve pankreasın daha iyi çalışmasını sağlar ve böbrek hastalıklarında destekleyici tedavi işlevi görür. Karbonhidrat metabolizmasını iyileştirirken kan basıncını düzenleyerek şeker hastalığında şeker metabolizmasının desteklenmesini sağlar. Maden suyu bağırsakların çalışmasını düzenler ve kabızlık probleminin önüne geçer. Aynı zamanda sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Kalp hastalıklarına bağlı ani ölüm risklerini azaltır, diş sağlığına iyi gelir. Kemikler sağlamlaşır, mide asidi düzenlenir, damar ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlar ve son olarak karaciğer ve safra yollarının düzenli çalışmasını sağlar.