Damarı genişleten meyve ortaya çıktı! Türkiye'de çok popüler değil: Öğrenenler ise müptelası olacak

Damarı genişleten meyve ortaya çıktı! Türkiye'de çok popüler değil: Öğrenenler ise müptelası olacak
Jamaika'ya özgü bir meyve olarak bilinen ackee, başta sindirim ve tansiyon sorunları olmak üzere birçok sağlık sorununa yardımcı olabilir. Ackee, kan damarlarını genişleterek kan dolaşımına katkıda bulunan zengin C vitamini içeriği ile dikkat çekiyor.

Ackee olgunlaştığında insan sağlığına değerli faydalar sağlarken, açılmadan tüketildiğinde ölümcül olabiliyor.

Bilinçli yenildiğinde sindirim problemlerine şifa olan ackee meyvesi lif açısından oldukça zengindir. Yeterli lif alımı insülin duyarlılığını artırabilir, tip 2 diyabet riskini azaltabilir ve kilo kaybını destekleyebilir. Bağırsak iltihabını gideren ackee, şişkinliği ve kabızlığı önler.

Ackee meyvesi

Kötü kolesterolün yok olmasını sağlayan ackee meyvesi aynı zamanda kan şekerinde meydana gelen ani yükselmeleri de önler. Healthiersteps yazarları, potasyum bakımından zengin meyvelerin kan damarlarını genişleterek damar yaralanması riskini azalttığını bulmuşlardır. Bu sayede vücuttaki kan çok daha kolay pompalanır.

Tansiyon problemleri için de oldukça etkili olduğu söylenen ackee, yüksek demir içeriğine sahiptir ve oksijenin vücutta dengeli dağılmasını sağlar. Ackee, Afrika'da tıp alanında yüzyıllardır yüksek tansiyon hastalığının tedavisinde kullanılan bir meyvedir. A, C ve E vitaminleri açısından zengindir.

Ackee meyvesi

Mesane kanseri, rahim ağzı kanseri, akciğer kanseri ve lenfoma gibi bazı kanser türklerinin oluşum risklerini azaltabilir.

Meyvenin çiçeği parfüm için hammadde olarak kullanılır. Ackee bahçe dekorasyonunda da önemli bir rol oynar ve parazitleri öldüren ilaçların yapımında kullanılır. Jamaika'da balıkla birlikte yenen bu meyvenin günün her saatinde tüketildiği söylenmektedir.