Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor! İğneye ilaca gerek kalmayacak: Tüm şifası içinde gizli

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor! İğneye ilaca gerek kalmayacak: Tüm şifası içinde gizli
B12 vitamini eksikliği birçok sağlık sorununa neden olmaktadır. Kansızlık ve ayrıca sinir sistemi hasarlarına bağlı birçok sağlık sorununun B12 vitamini eksikliğinden kaynaklandığı söylenir. . B12 vitamini eksikliği belirtileri soluk cilt, kansızlık, el-ayak kısımlarında uyuşma gibi sorunları içerebilir. Vücuttaki B12 vitamini eksikliğini telafi etmek için bir dizi takviye mevcuttur. Ancak vücuttaki B12 vitamini eksikliğini diyet yoluyla da giderebilirsiniz.

B12 vitamini eksikliği var ise, diyetinizi yeniden gözden geçirmelisiniz. B12 deposundaki yiyecekleri diyet listenize eklemek, vücudunuzda B12 vitamini infüzyonu etkisi yaratabilir. B12 vitamini pekçok besin kaynağından elde edilebilir. B12 vitamini genell olarak hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunduğu kanıtlanmıştır. B12 vitamini bitkilerde bulunmadığından vegan diyeti uygulayan kişiler beslenmelerine çok dikkat etmelidir.

B12 vitamininin en güçlü kaynakları ise et, süt ve yumurta gibi besinlerdir. Karaciğer, kırmızı et, balık gibi besinlerin yanı sıra B12 süt, peynir, yoğurt, kefir ve yumurtada da bulunur. B12 vitamini aynı zamanda midye, istiridye gibi kabuklu deniz ürünleriyle birlikte beyin ve böbrekler gibi iç organlar B12 vitamini açısından özellikle zengin olduğu açıklanmıştır.

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

Ancak sakatat yerken, B12 vitamininin yanı sıra sakatatın da yüksek oranda kolesterol içerdiği göz ardı edilmemelidir. Örneğin 100 gram inek beyninde vücudun günlük ihtiyacının yaklaşık olarak 10 katı kolesterol içerdiği söylenir. Bu nedenle beyin için B12 vitamini kaynağının sık tüketilmesi önerilir.

Orta boy 60-70 gram yumurta, günlük B12 vitamininizin yaklaşık yüzde 25-30'unu ve günlük kolesterolünüzün yüzde 60'ını sağlar. Bu durumda, B12 vitamininizi sadece yumurtadan almak isteseydiniz, her gün dört adet yumurta yemeniz gerekirdi ve bu da kolesterol seviyenizi olumsuz etkilerdi. Öte yandan uskumru, ton balığı gibi balıklar, diğer hayvansal besinlere göre B12 vitamini ihtiyacınızı daha sağlıklı bir şekilde karşılar. Bu nedenlerle B12 vitamininin besinlerle daha dengede ve sınırlı bir şekilde alınması uygundur.

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

"B12 eksikliğinin belirtileri"

B12 vitamininin eksikliği vücutta çeşitli belirtilere neden olur. Özellikle sinir sistemine ve beyne zarar verebilir. Düşük B12 seviyesi, depresyon, kafa karışıklığı, hafıza sorunları, yorgunluk gibi eksiklik semptomlarına yol açmaktadır. B12 vitamini eksikliğinde diğer belirtileri iştah kaybı, kabızlık ve kilo kaybıdır. Ciddi orandaki eksiklik, el ve ayak kısımlarında uyuşma, karıncalanma şeklinde sağlık sorunlarına da neden olabilir. B12 vitamini eksikliği kansızlığa da neden olabilir.

'B12 Vitamini İçeren Besinler'

ISPANAK

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

Ispanak gibi yeşil renge sahip olan sebzeler, B12 vitamini almak için en iyi derecedeki vejetaryen seçeneklerden bir atnesidir. Ispanaktan çorba ve smoothie dahil her türlü tarif yapılabilir. Ispanak mükemmel bir demir kaynağıdır. Vücuttaki vitamin ve mineral eksikliklerini giderir. Bağışıklığınızı da güçlendirir.

YOĞURT

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

Yoğurt, hem protein hem de B12 vitamini bakımından oldukça engindir. Şeker ilavesiz yoğurt aldığınızdan emin olmalısınız. Fırında patatesle lezzetli olur ya da canlandıran ve sağlıklı beslenme atıştırmalığı için yoğurda çilek gibi bir meyve ekleyebilirsiniz.

PANCAR

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

Pancar demir, lif ve potasyumun yanı sıra B12 vitamini açısından da oldukça zengin bir besindir. Düzenli pancar tüketiminin saç uzamasını, daha sağlıklı bir cilt için desteklediği, kan dolaşımını, dayanıklılığı iyileştirdiği bilinmektedir.

SÜT

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

Süt, B12 vitamini açısından zengin besinlerden biridir. Süt, protein, kalsiyum ile birlikte fosfor ve potasyum ile de mükemmel bir B12 vitamini kaynağıdır. Her gün iki bardak süt içmeniz günlük ihtiyacınızı karşılayacaktır. Aynı şekilde peynir tüketimi B12 vitaminini sağlıklı olarak almanızı sağlar.

Karaciğer ve dalak gibi iç organlar, midye, istiridye ve karides gibi bazı abuklu deniz ürünleri, inga balığı, uskumru, ton balığı, alabalık gibi balık çeşitleri, süt, yoğurt, peynir, umurta, B12 vitamininin en zengin kaynaklardır.

"Diğer Sağlıklı Besinler"

SALATALIK

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

Bu sıcak yaz sıcağında salatalık yemek sizi susuz bırakabilir mi? Bu lezzetli, çıtır çıtır meyveleri salata tabağınıza ekleyin Salatalık doğal olarak kalori, karbonhidrat, sodyum, yağ ve kolesterol bakımından düşüktür. Aynı zamanda %95 sudur, yani soğutma için gereken doğal neme sahiptir.

KARPUZ

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

En nemlendirici özelliğe sahip yaz yiyeceklerinden biri, tatlı ve canlandırıcı olan karpuzdur. Buna ilave olarak çekici kırmızı renk, domateslerde bulunan aynı kalp koruyucu bileşik olan konsantre likopen kaynağına sahip olduğunu gösterir.

MISIR

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

Mısır karbonhidrat bazlı bir besindir ve ayrıca lif, vitamin ve aynı zamanda mineraller açısından da zengindir. Bununla beraber , protein ve yağ oranı da düşüktür. Yaz garnitürleri ve atıştırmalıkları için mükemmeldir. Mısır, kataraktı, yaşa bağlı makula dejenerasyonunu önleyebilen iki karotenoid şeklinde bilinen lutein ve zeaksantin açısından zengindir.

KİRAZ

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

Kirazlar sıcak yaz aylarının en lezzetli meyvelerinden biridir. Kirazlar özellikle hücre hasarına karşı koruma sağlayan, iltihaplanmayı azaltan ve genel sağlığı iyileştiren geniş bir fitokimyasal sınıfı olan polifenoller açısından zengindir.

KAVUN

Bu besini tüketenlerin B12 depoları fulleniyor

Yaz aylarında soğutulmuş kavunlardan daha iyi ne olabilir? Kavunlar su bakımından zengindir ve vitamin bakımından zengindir. Kavun yiyerek vücudunuzun günlük su ihtiyacını da karşılayabilirsiniz.