Genç çiftçilere hayvan dağıtımı

Genç çiftçilere hayvan dağıtımı
Muradiye ilçesinde, genç çiftçilere hayvan dağıtımı yapıldı.

VAN'ın Muradiye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Genç Çiftçi Hibe Projesi' kapsamında projeleri kabul edilen çiftçilerin hayvanları teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan ve 3 yıl sürecek olan 'Genç Çiftçi Hibe Projesi' kapsamında Muradiye İlçesi'nde 10 çiftçinin projesi kabul edildi. Bakanlık tarafından ilçeye gönderilen büyükbaş hayvanlar Muradiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından her çiftçiye altı adet dişi düve olmak üzere toplamda 42 adet dişi düve dağıtıldı. Hayvan dağıtım programına katılan İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, çiftçilerle sohbet ederek, özellikle kadın çiftçilerin olmasının kendisini daha da mutlu ettiğini belirterek tebrik etti.

İlçe Tarım Müdürü İbrahim Aslanbay, bakanlık tarafından başlatılan proje kapsamında Muradiye 10 projenin kabul edildiğini söyledi. Aslanbay, şöyle konuştu:



"Bu projelerden 3 adet küçükbaş hayvan projesi, 7 adet büyükbaş hayvan projesi olmak üzere toplamda 10 proje kabul edildi. Daha önce iki genç çiftçimize her birine 38 adet koyun, 2 adet koç olmak üzere toplam 80 adet küçükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdik. Bir çiftçimizin projesi 40 adet merinos koyunlarıdır. Bu çiftçimizin hayvanlarını da birkaç gün sonra kendisine teslim edeceğiz. Bugün dağıtımını yaptığımız her bir projenin bedeli 30 bin TL olarak belirlenmiş olup bunun karşılığında her çiftçiye 6 adet dişi düve verildi. Bu proje kapsamında getirilen hayvanlar Güney Amerika Ülkesi olan Uruguay’dan getirildi. Hereford ve Angus ırkı olan hayvanlardır. Hereford ve Angus ırkı olan bu hayvanlar etçi ırklardır meraya uyum sağlama konusunda iyi ırklardır. Çiftçilerimize hayırlı olsun." dedi.