Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kullanılmaz Hale Getirdi

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kullanılmaz Hale Getirdi
Van’ın Muradiye ilçesinde elektrik kontağından çıkan yangın bir evi kullanılamaz hale getirdi.
Muradiye ilçesinin Yavuz Selim mahallesinde Abdurrahman Solmaz’a ait evde elektrik kontağından kaynaklı yangın çıktı. Evde bulunan 3 - 4 yaşlarındaki Ömer ile Efe Solmaz vatandaşların yardımı ile son anda kurtarılırken, ev yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın sonrası inceleme yapan VEDAŞ görevlileri ile ev sahibi arasında çıkan gerginlik, itfaiyecilerin araya girmesiyle önlendi.

Rüzgâr nedeniyle kopan kablonun çatının üzerine düştüğünü ve yetkililere durumu bildirdiğini iddia eden Solmaz, ancak bunu gelip yapmadıklarını ve yangına neden olduğunu ifade etti. Solmaz, “Komşular zamanında yangına müdahale etmeseydi çocuklarımı çıkaramayacaktım. Komşuların yardımı sayesinde can kaybı yaşanmadı, ama evim kullanılamaz hale geldi” diye dert yandı.


VEDAŞ yetkilileri ise, kendi hatlarından kaynaklanan bir arızanın görünmediğini belirterek, “Bu yangın vatandaşın kendi iç tesisatlarının aşırı ısınmasıyla meydana geldi. Sayaç bölümüne kadar herhangi bir arıza bulunmadı. Şimdi dahi aynı sayacı kullandık” dediler.