Yeni Motorlu Taşıt Vergisi Tutarları Açıklandı

Yeni Motorlu Taşıt Vergisi Tutarları Açıklandı
Taşıt sahiplerinin oldukça merak ettiği Motorlu Taşıt Vergisi yeni tutarları yakın zamandan açıklandı. Sıfır ve trafiğe çıkma iznin bulunan bütün araçlar için MTV iki katı olacak şekilde hazırlandı.

Motor hacmine göre belirlenen yeni vergi tutarlarında araç sahipleri kendi araçlarının zamlı hallerini merak ediyor. 1300, 1600, 1800 ve 2000 cc olan motorlarda yeni vergi diliminin hesaplandığı duyuru ile beraber ilan edildi.

Araçların Motorlu Taşıt Vergisi tutarlarında silindir hacmi, yaşı ve yılı gibi faktörlere göre belirlendiği eklendi. 2023 yılında yaşanan deprem felaketi ve ağır kayıplar birçok alanda olduğu gibi insanları yaşam standartlarını da etkiledi. Motorlu taşıtlardan alınan vergi normalde senede bir sefere mahsus alınıyordu. 2023 yılı için ikinci sefer bu verginin araç sahiplerinden talep edileceği bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.

Motorlu Taşıt Vergisi İki Kat Artırıldı

2023 yılı için geçerli olan yeni uygulamayla beraber motorlu taşıtlardan alınan vergi iki katına çıkarılarak araç sahiplerinden tahsis edilecektir. Sıfır araç sahipleri ve trafiğe çıkan her türlü araç için iki kat artırılan vergi diliminin hesaplanmasında araçların yaşı, yılı ve silindir hacminin önemli olduğu vurgusu yapıldı. İki önemli husus ve matrah farkına göre hesaplanan motorlu taşıt vergilerinde yeni tutarlarda haberin detayında yer aldı.

Araçların tescil tarihine göre belirlenen yeni motorlu taşıt vergisinde 01.01.2018 sonrasında trafiğe tescil edilen araçlardan motor hacmi ve yaşına göre değişen vergi tutarları yer aldı. Matrahı 70 bin 600 TL’ye kadar olan araçlarda 1 ve 3 yaş aralığını kapsayanlarda vergi tutarı 1313 TL’den 2 bin 120 TL’ye çıkarıldığı Resmi Gazetede yer aldı. Bu grupta yer alan ve yaşı 4 ile 6 arasında bulunanlar içinde yeni vergi tutarının 3.790 TL’den 6120 TL’ye artırıldığı haberi geldi. Bu şekilde yeni ücretlerin listesi de yayımlandı.

Bu Yıl İçin Özel

Normalde motorlu taşıtlar vergisi yılda bir sefer alınan bir vergi türüdür. Bu sene için tekrardan gözden geçirilen vergi tutarlarında bir kez daha vergi alınması gündeme getirildi. Bu şekilde 2023 yılı için iki sefer motorlu taşıt vergisi ödeyecek olan araç sahiplerini yeni tutarların yer aldığı haberleri yakından takip etmeye devam ediyor.