Van'da kadınların ellerinden bayram çikolataları şekilleniyor

Van'da kadınların ellerinden bayram çikolataları şekilleniyor
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan mesleki kursa katılan 15 kadın, Kurban Bayramı için çikolata siparişlerini yetiştirmek için çalışıyor. Kadınlar, pastacılık kursu sayesinde çeşitli şekil ve tatlarla ikramlık çikolatalar hazırlıyor ve satarak ai

Van'da Kadın Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen pastacılık kursuna katılan 15 kadın, Kurban Bayramı için çikolata siparişlerini yetiştirmek için çalışıyor. Van Büyükşehir Belediyesi'nin istihdama yönelik açtığı mesleki kurslar aracılığıyla kadınların sosyal hayata katılımlarının artırılması ve meslek edinmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Kursiyerler, usta öğreticilerden aldıkları eğitimle su böreği, baklava ve pasta dışında özel olarak sipariş edilen bayram çikolatalarını hazırlıyor. Kalıp çikolatalarını eriterek küçük kalıplara döken kadınlar, usta öğreticilerin gözetiminde çikolatalara farklı şekiller ve süslemeler yapıyorlar.

Bu çalışmalarının yanı sıra, kadınlar kent merkezi ve internet üzerinden gelen siparişleri yetiştirmek için çaba sarf ediyor ve hazırladıkları ürünleri satarak gelir elde ediyorlar.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, Van'da kadınların sosyal hayata katılımlarını artırmak ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla yaklaşık 50 kurs düzenlediklerini belirtti. Biçek, kurslara katılan kadınların meslek öğrenirken aile bütçelerine de katkı sağladıklarını vurguladı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldığını ifade eden Biçek, kadınların su böreği, baklava ve pasta yanı sıra çikolata siparişlerini yetiştirmek için büyük bir çaba sarf ettiğini ve bu konuda çok başarılı olduklarını dile getirdi.

Kurs eğitmeni Mehtap Ergin Oğuz ise çikolata siparişlerinin yoğun ilgi gördüğünü ve beklentilerinin üzerinde talep aldıklarını söyledi. Kursiyerlerin meslek edinerek ayaklarının üzerinde durabildiğini belirten Oğuz, çikolataları kalıplarla aldıklarını ve süslemeler yaparak farklı ürünler ortaya çıkardıklarını ifade etti.

Kursiyerlerden Şilan Hacıyusufoğulları ise kursa katıldıktan sonra hayatında büyük değişiklikler yaşadığını ve pastacılık kursunda usta öğreticilerden eğitim alarak çok şey öğrendiğini dile getirdi. Elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkı sağladıklarını ve bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti. Kadınların çalışmaları, toplumda kadının güçlenmesine ve ekonomik olarak bağımsızlığını kazanmasına katkı sağlıyor.