Van'da "Eğitimde sağlık hareketi" 15 bin öğrenci sağlık taramasından geçirildi

Van'da "Eğitimde sağlık hareketi" 15 bin öğrenci sağlık taramasından geçirildi
Van İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'nın öncülüğünde başlatılan 'Eğitimde Sağlık Hareketi' projesi kapsamında, 90'dan fazla okulda 15 bin öğrenciye sağlık taraması yaptı.

Van'ın İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'nın liderliğinde başlatılan 'Eğitimde Sağlık Hareketi' projesi kapsamında, binlerce öğrenciye sağlık taraması yapıldı.

İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, proje kapsamında anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki 90'dan fazla okulu ziyaret ederek yaklaşık 15 bin öğrenciyi göz, işitme, ağız, diş ve ortopedik taramalardan geçirdi.

İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra Gümüş, 2022-2023 eğitim öğretim yılında başlatılan tarama çalışmalarının önemine vurgu yaparak, "Valimizin önderliğinde yürütülen 'Eğitimde Sağlık Hareketi' projesi kapsamında anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize kapsamlı bir sağlık taraması gerçekleştirdik. Göz, işitme, ağız ve diş sağlığı taramalarının yanı sıra obezite, çölyak, Akdeniz ateşi ve diyabet gibi kronik hastalıkların taramalarını da yaparak öğrencilerimizin sağlık durumunu değerlendirdik" şeklinde konuştu.

Tarama sonucunda riskli görülen öğrencilerin ilgili polikliniklere yönlendirildiğini belirten Gümüş, "Riskli görülen öğrencilerimizi ilgili polikliniklere sevk ederek gerekli tedavi süreçlerini başlatmalarına yardımcı olduk. Bu süreçte çok olumlu geri bildirimler aldık. Özellikle ağız ve diş sağlığıyla ilgili merkezimize birçok öğrenci sevk ettik. Ayrıca farklı hastalıklarda riskli olan öğrencilerimizi ve ailelerini tedavi süreçlerinde destekledik. Gelecekte de öğrencilerimizin taramalarının devam etmesini umuyoruz.