O ilimizde yine obruk paniği!

O ilimizde yine obruk paniği!
Türkiye'nin o ilinde yine obruk oluşmaya başladı. Obruğun derinliğini gören vatandaş can güvenliği için endişe duyuyor! İşte tüm detaylar...

Konya'nın Karapınar ilçesinde yer alan bir pancar tarlasında oluşan obruk vatandaşı tir tir titretti. Tam 27 metre çapına ve 15 metre derinliğine sahip olan bu obruk üreticileri de tedirgin ediyor. Konya'da her gün yeni bir obruk oluşurken bölgede yaşayanlar da can güvenliğinden endişe duyuyor.

27 METRE ÇAPINDA VE 15 METRE DERİNLİĞİNDE

Konya'nın Karapınar ilçesinde pancar tarlasında oluşan yeni obruk herkesi tedirgin etti. Alınan bilgi doğrultusunda Gaziosmanpaşa Mahallesi Avşar mevkiinde bir vatandaşa şeker pancarı ekili tarlasında yeni bir obruk oluştuğu belirtildi.

konya-da-yeni-obruk-olustu.jpg

Çevrede çalışan işçiler tarafından fark edilen dipsiz kuyunun 27 metre çapında ve 15 metre derinliğinde olduğu ortaya çıktı. Obruğun oluştuğu bölgede birkaç gün önce sulama yapıldığı belirtilirken çiftçiler de yaşanan durumdan tedirgin oluyor.

'EPEY BÜYÜK VE KORKUTUCU'

Konya'da her gün yeni bir çukur oluşurken sayının da binin üzerine çıktığı belirtiliyor. Daha önce Avşar mevkiine yakın Sırnık mevkiinde de obruk oluştuğunu belirten çiftçiler, durumun vatandaşların can güvenliğini de tehdit ettiğine değindi.

konyada-yeni-obruk.jpg

Karapınar'da öğrenim gören üniversite öğrencisi Can Olkun ise bölgede oluşan obruğu görmek için araziye geldi. İlçeye Antalya'dan geldiğini belirten genç öğrenci çok büyük geniş ve derin bir obruk olduğunu belirterek biraz ürkütücü bir durum olduğunu söyledi. Olkun obruğun her yerde oluşabilme ihtimalinin de daha ürkütücü olduğunu belirtti.

Ramazan Yücel adlı öğrenci ise Kayseri’den Karapınar’a öğrenci olarak geldiğini belirterek, “Televizyonlarda görüyorduk, obruklar nasıl oluşuyor diye. Bu kadar büyük olacağını tahmin etmemiştik. Epey büyük ve korkutucu” şeklinde konuştu.