O ilde 65 yaş üstü otobüs kullanımı tamamen ücretsiz oldu!

O ilde 65 yaş üstü otobüs kullanımı tamamen ücretsiz oldu!
65 yaş üstüne gelen yeni düzenlemeyle, artık toplu taşımaları sadece haftanın belli günleri ve belli saatleri ücretsiz kullanabiliyorlar. 65 yaş üstü aldıkları düşük maaşlarla nasıl akbil basacaklarını düşünürken, Muğla'dan sevindiren haber geldi!

Uzun süredir gündemde olan '65 yaş üstüne toplu taşımalar ücretsiz olacak mı?' sorusu sonunda yanıt buldu. Milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu. O şehirde 65 yaş üstüne tamamen bedava oldu. Bu kampanya diğer belediyelere örnek olmalı. O şehirde yaşayanlar ücretsiz toplu taşıma kullanabilecek.

hjhjjh-58.webp

MUĞLADA YAŞAYAN 65 YAŞ ÜSTÜNE MÜJDE

Muğla'dan güzel haber geldi. Uzun süredir şehirde büyük bir sorun olan '65 yaş üstü toplu taşıma ücretsiz olacak mı?' sorusu çözüldü. Özellikle Muğla'da şoför esnafının "Özel Halk Otobüslerini ücretsiz kullanan 65 yaş üstü yolcuların yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak, diğer günler ücretsiz taşıma yapmayacak" kararı alması üzerine ülke genelinde şoförler ve vatandaşlar arasında büyük sorunlara yol açtı. Bu kriz, Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün tarafından çözüldü.

BELEDİYE KARŞILAYACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların büyük sorunlar yaşadığı toplu taşıma ile ücretsiz seyahat hakları ile ilgili yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma doğrultusunda hem şoför esnafının hem de vatandaşların mağdur olmaması için ücretsiz taşımada ortaya çıkan fark Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek. Bu şekilde hem şoför esnafının maddi kaybının önüne geçilecek hem de vatandaşlar ücretsiz taşıma hizmetinden sorunsuz olarak faydalanacak.