Nisan Yağmuru zemzem kadar şifalı

Nisan Yağmuru zemzem kadar şifalı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Nisan yağmurlarının faydalarını açıkladı ve bu yağmur sularının nasıl değerlendirilmesi gerektiğiyle ilgili bir takım önerilerde bulundu
Nisan yağmurlarının tabiatın uyanmasını ve canlanmasını sağlayan bir hayat iksiri olduğunu belirten Meteoroloji, sonrasında da bu bilgileri kamuoyuyla paylaştı: “Bu ayda, sağanak yağan yağmurlarla toprağa rahmet düşer, tabiat uyanır, canlanır bitki ve ağaçların çiçek tozları reçine eteik yağlar çiçek polenlerin rüzgar ve hava akımıyla atmosfere karışır, yağmurla birlikte yeryüzüne düşer. Her taraf bir anda yeşillikler umamına dönüşür.

YAĞMURDA ISLANIN

Nisan yağmuru zemzem suyu kadar şifalıdır. Nisan yağmurunda ıslanmak insana sağlık verir, hastalıklardan arındırır. Nisan yağmuru saçları uzatır. Vücuda zindelik ve enerji kazandırır. Çünkü içinde kullanılabilir demir var, kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarını en doğal yoldan bu nedenle kazanabilirsiniz. Evcil hayvanlarınıza bu sudan içirin, mümkünse yağmurda dolaştırın. Evde yaşlılar varsa onların ellerine, yüzüne yağmur suyu sürün.

BEREKET İNİYOR

Nisan ayında tabiata daha pozitif bakmak farklı bir bakış açısıyla yağmurlar boyutlarını, renklerini tomurcuklarını doğaya yansıtır. Derler ki nisan yağmurları bereketini yanına alıp gökyüzünden yeryüzüne inermiş, bütün canlıların canlanmasına vesile olurmuş bu yüzden deniz altındaki canlılar nisan yağmurları için yüzeye çıkarlar. Sedef damlayı içine alıp yıllarca onu içinde saklayarak değerli inciye dönüşür eğer o damla bir yılanın ağzına düşerse inci değil zehire dönüşür.

MİSAFİRLERE İKRAM

Mevlana ‘Nisan Tası’ adı verilen kaplara topladıkları nisan yağmurlarını, dergahı ziyarete gelen misafirlere ikram ediyorlar, bu suyun bazı dertlere şifa olacağına inanıyorlardı. Temiz kaplarda toplanan sular, buharın bolluk   ve bereket getirmesi ya da hastalıklardan arınma düşüncesiyle içiliyor. Yağmur gördüğünüzde dışarı çıkıp bol bol ıslanın! Nisan yağmurları içme ve kullanma sırasında da bu özellikleri nedeniyle önemli yarar sağlar, ancak hava kirliliğinin yoğun olduğu kentlerde faydadan çok zarar verir.”