İsrail Miras Bakanı Eliyahu'nun çirkin paylaşımı: 'Her şeyi havaya uçurun ve düzleştirin, harika'

İsrail Miras Bakanı Eliyahu'nun çirkin paylaşımı: 'Her şeyi havaya uçurun ve düzleştirin, harika'
İsrail'in Gazze'ye yaptığı katliam korkunç şekilde devam ederken, İsrail Miras Bakanı Eliyahu bölgeyi işgal ettikten sonra uygulayacağı planı paylaştı.

İsrail'in Gazze'deki katliamlarında 27. güne girildi. Günlerdir sistematik saldırılarını sürdüren İsrail insani durumu zora sokacak ve can kayıplarını artıracak bölgeleri hedef belirlemeye devam ediyor. Dün ikinci kez saldırdığı Cibaliye Mülteci Kampı'nda yüzlerce kişiyi öldüren İsrail saldırılarında, şu ana dek 3 bin 648'i çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinliyi katletti.

İsrail'in katliamları sürerken Tel Aviv'in Gazze'yi işgal etmek istediği yavaş yavaş dillerindirilmeye başlandı. Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Mısır'a Gazzeli sivillerin Sina Çölü'ne sürgününü kabul etmesi karşılığında ülkenin borçlarının ödeneceği teklifi işgalin işaretini verirken İsrail Miras Bakanı Amichai Eliyahu'nun sözleri bunu kanıtladı.

'HER ŞEYİ HAVAYA UÇURUN VE DÜZLEŞTİRİN'

Sosyal medya hesabında Gazze'de yıka yıka ilerleyen bir buldozerin fotoğrafını paylaşan Eliyahu “İşimiz bittikten sonra Gazze topraklarını savaşan askerlere tahsis ediyoruz” dedi.

fototpost.webp

İsrail Miras Bakanı Amichai Eliyahu paylaştığı ve çok tepki çeken mesajında şunları söyledi: “Kuzey Gazze her zamankinden daha güzel. Her şeyi havaya uçurun ve düzleştirin, harika. İşimiz bittikten sonra Gazze topraklarını savaşan askerlere ve Gush Katif'te yaşayan yerleşimcilere tahsis ediyoruz”