İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye-İran sınırında! Güvenlik duvarı çalışmalarını inceledi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye-İran sınırında! Güvenlik duvarı çalışmalarını inceledi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Van'da Türkiye-İran sınırında devam eden güvenlik duvarı, hendek ve diğer çalışmaları yerinde inceledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'da gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Türkiye-İran sınırında yapımı devam eden güvenlik duvarı, hendek ve diğer çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Yerlikaya'ya Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın eşlik etti.

Helikopterle Özalp ve Çaldıran ilçelerinde bulunan sınır güvenlik duvarı, hendek ve güvenlik yolu inşaatlarını inceleyen Bakan Yerlikaya, çalışmalar hakkında Vali Ozan Balcı'dan bilgi aldı. Daha sonra Kurudere Üs Bölgesi'ne geçen Yerlikaya, burada askerlerle birlikte yemek yedi ve 3 bin 305 rakımlı Tendürek Modüler Üs Bölgesi'ni ziyaret etti. Silah sistemleri ve üsteki güvenlik faaliyetleri hakkında bilgi alan Bakan Yerlikaya, askerlerle sohbet etti.

İncelemeler ve temasların ardından bölgeden ayrılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye-İran sınırında devam eden güvenlik duvarı ve diğer çalışmaların ilerleyişini yerinde gözlemlemiş oldu.