Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Ekonomi Politikasını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Ekonomi Politikasını Açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ile beraber yeni dönem ile ilgili çalışmalarda hızla başlamış ve bu alanda birçok yenilik yapılacağına dair açıklamalarda bulunmuştur.

Türkiye ihracatçılar Meclisi 30. olağan genel kurulu ve ihracat şampiyonaları ödül töreninde konuşan Recep Tayyip Erdoğan yeni ekonomi kadrosu ile ilgili yapılacak ilk önceliğin enflasyon ile mücadele olduğuna değindi. Enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara düşüneceğine dair açıklamalarda bulundu. Yeni ekonomi modelinde birinci öncelik olarak enflasyonu düşürmek amaçlanıyor.

Recep Tayyip Erdoğan katıldı 30. olağan genel kurulu ve ihracatın şampiyonaları ödül töreninde yaptığı konuşmanın başında burada bulunmuş olmaktan mutluluk duyduğunu ve hayırlara vesile olması temennilerinde bulundu. Yine devamında birçok alanda değerlendirmeler yaparak konuşmasını sürdürdü.

Dünyanın farklı birçok alanında bulunduğunu ve bunu Türk ihracatçılarına borçlu olduğunu büyük bir gurur duyarak anlattı. Ülkenin ticaret diplomasisi açısından ihracatçılar ile gurur duyduğunu ifade etti. Sadece iş insanı değil aynı zamanda ülkemizin gurur kaynağı olduğunu ve her birinin ülkenin giderek kapasitesini arttırmaya çalıştığını söyledi.

Yeni Eğitim Politikası Katkıları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmalarına devam ederken ihracatın ve buna katkı sağlayan herkesin ülkenin ekonomisine oldukça iyi katkı sağladığını ve bu başarıyı her fırsatta dile getirdiğini ifade ediyor. Ülkemiz de yapılacak olan tüm ihracatların ülkemize oldukça büyük katkısı bulunuyor.

Cumhurbaşkanı konuşmasına devam ederken Türkiye’yi ihracatta tarihin en büyük başarıları ile birlikte yükseltmeye ve adından söz ettiren bir ülke olmaya doğru adım adım yaklaştığını belirtiyor. Yine deprem felaketinden sonra kısa çalışma ödeneği ile afet bölgesinde birçok yatırıma teşvik etmenin ve cazibe merkezlerinin bu programlara dâhil edilmesinin gururunu yaşıyoruz diye aktardı.

Yapılan destek ödemelerinin artarak devam etmesi konusunda çalışmalarında devam ettiğine dair paylaşımlarda bulundu. Birçok destek verilerek ülkenin kalkınmasını sağladıklarını ve ekonomiyi güçlendirerek hem yurtiçi hem de yurtdışında saygın bir konum kazanması için çalışmaların devam ettiğine dair paylaşımlarda bulundu. Ülkenin yeni politikaları hakkında detaylı bilgilendirmeler yaptı