Ankara'da yaşayanlar dikkat! Kurtuluş Parkı için flaş karar çıktı

Ankara'da yaşayanlar dikkat! Kurtuluş Parkı için flaş karar çıktı
Ankaralıların sık sık tercih ettiği Kurtuluş Parkı ile ilgili kararı Mansur Yavaş açıkladı! Tüm detaylar haberimizde.

Ankara'da merkezi konumuyla dikkatleri çeken ve en çok tercih edilen parklardan biri olan Kurtuluş Parkı ile ilgili kararlar açıklandı. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KURTULUŞ PARKI İÇİN KARAR VERİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Kurtuluş Parkı ile ilgili verilen kararları açıkladı. TED Üniversitesi ve belediye arasında Kurtuluş Parkı'nı yeniden işlevsel hale getirmek için imzalanan iş birliği protokolü iptal edildi. Yavaş açıklamasında şu sözlere yer verdi; '9 Haziran 2021 tarihinde 1134 sayılı Meclis Kararı kapsamında belediyemiz ve TED Üniversitesi arasında Kurtuluş Parkı'nın yeniden işlevsel hale getirilmesi ile ilgili iş birliği protokolü yapılmasına karar verilmiş, bu karar doğrultusunda 29 Haziran 2021 tarihinde ilgili protokol imzalanmış, 

kurtuluş parkı ile ilgili yeni kararlar

Kurtuluş Parkı ile ilgili belediye ve TED Üniversitesi arasında iş birliği yapılmasına ihtiyaç kalmadığı için protokolün kaynağı olan Meclis kararının iptali ve protokolün feshine karar verilmiştir.' Yapılan haberlere göre iş birliği protokolü içerisinde parkın sit sınırları içinde olan bölümünde durum analizi yapılarak sorunların tespit edilmesine, sorunlara yönelik yeşil ve açık alan kullanımı ile ilgili öneriler geliştirilmesine, bu yönlerde iyileştirme ve düzenleme yapılmasına ve tadilata dair işlemler tesis edilmesine karar verilmişti. Ancak protokol imzalansa da aradan geçen süre zarfına rağmen çalışmalara başlanmadı.