Altın Sahipleri İçin Kritik Uyarı Geldi

Altın Sahipleri İçin Kritik Uyarı Geldi
Yatırımcılar için altın önemli bir gelir kaynağı olmaya devam ediyor. Özellikle son aylarda yaşanan artış oranları ve altının en güvenli liman olduğu kanısı sürekliliğini halen koruyor.

Altın ve para piyasaları ile ilgili uzmanlaşmış isimlerden birisi olan İslam Memiş emtia piyasalarını nelerin beklediğine dair yorumlarda bulundu. Bayram sonrasında yaşanması muhtemel olasılıklara değinen İslam Memiş altına yatırım yapanlara da şu tarihi işaret etti.

Dolar kuru ile orantılı olarak ilerleyen altın piyasalarında bayram sonrası yaşanan durumda yatırımcıları hayli huzursuz etmeye başladı. Özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde yaşanan FED faiz açıklaması ve bundan dolayı gelişen bankacılık krizi gibi olumsuz durumlardan ötürü yatırım tercihin, altından yana kullananları hayli düşündürtmeye başladı. Dolar kuru ülkemizde son aylarda artı trendin de olmaya devam ediyor. Son olarak açıklanan faiz kararından sonrada arttığı görülen döviz kuru doğal olarak altın fiyatlarına da etki ediyor.

Amerika Para Piyasalarından Etkileniyor

Amerika’da yaşanan faiz kararı sonrası ülkemizde de birçok emtia fiyatlarında dalgalanmalar meydana geldi. Bu yaşanan durumdan sonra altın fiyatlarında gelişen olumsuz hava ise altının değer kaybetmesine neden oldu. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası tarafından son yapılan açıklamalarda faiz oranlarında artık artış yapılmayacağı ifade edilmişti. Artış yapılmaması kararına rağmen 2023 yılı sonuna kadar birkaç kez faiz oranlarında yaşanması muhtemel artışın Başkan Powell tarafından ifade edildiği de görüldü.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş daha önceden altın fiyatlarının Haziran ayında gerileceğine yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalarına tekrar değinen İslam Memiş altının düştüğü bu yerden hızlı bir şekilde toparlanma sürecine gireceği de eklendi. Altının onsunun dolara endeksli olduğu biliniyor. Altının onsunun çıkmasından gram ve çeyrek altın fiyatlarının da etkileneceği ifade edildi.

Dolar Kurunda İniş Bekleniyor

Altın piyasasının Amerika Borsalarına göre endeksli olduğu biliniyor. Ekonomi uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamada ise dolar kurunun artık inişe geçeceği ve Euro’ya göre oldukça değer kaybedeceği de eklendi. Dolar alan yatırımcılara da uyarı yapan ekonomi uzmanı dolardaki yatırımların Euro yada altına çevrilmesinin daha etkili çözümler sunacağını da ifade etti.