Aile Destek Ödemelerinde Temmuz Ayı Ödemeleri Yattı Mı? Temmuz Ayı Aile Destek Ödemesi Ayın Kaçında Hesaplarda Olacak?

Aile Destek Ödemelerinde Temmuz Ayı Ödemeleri Yattı Mı? Temmuz Ayı Aile Destek Ödemesi Ayın Kaçında Hesaplarda Olacak?
Temmuz ayına girilmesi ile beraber Aile Destek paketi ödemeleri alan aileler ödemenin ne zaman yapılacağını araştırıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafınca geliri az olan vatandaşlara ayda 850 TL ile 1250 TL arasında gerçekleştirilen ödemelerin oranı ailenin gelirine göre hesap yapılırken, vatandaşlar arama motorlarında en çok aile destek ödemesi yattı mı? sorgulamasını gerçekleştiriyor. Aile destek ödemesi ne zaman yatacak? aile destek ödemesi Temmuz ödemesi ne zaman olacak?

Aile Destek Ödemelerinde Temmuz Ödemesi Yattı Mı?

Pandemi sürecinde olumsuz bir şekilde etkilenen geliri az olan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ödemesi yapılan, aile destek ödemeleri için Temmuz ayına girilmesi ile beraber, ödemenin ne zaman yatacağı araştırmaları büyük bir hız kazandı. 29 Temmuz 2022 tarihinden itibaren hesapları düzenli bir şekilde yatırılan 850 lira ile 1250 TL arasında değişen oranlar ev içinde kişi başına düşen toplam gelirin 1833,45'nin alt seviyesinde olması halinde bu ödemeler yapılıyor. Peki Temmuz aile destek ödemesi hak sahibi olan kişilerin hesaplarına yattı mı?

Aile Destek Ödemesi Ayın Kaçında Hesaplara Yatacak?

Temmuz ayı aile destek ödemeleri ile alakalı bakanlık tarafından henüz resmi bir açıklama gerçekleşmedi. Fakat Aile Destek ödemelerinin genel itibari ile ayın 15'ine kadar hesaplara yatırılması bekleniyor.

Evde yaşayan kişi sayısı ve bu kişi sayısını düşen gelir oranına göre destek ödemesi Aile Sosyal Hizmetleri Bakanlığı tarafından yapılıyor . Bu kapsamda ev içinde kişi başına düşen aylık net gelir aralığına göre ödeme oranları şu şekilde yer alıyor.

  • 450 TL ve altı olan vatandaşlara 1250 TL ödeme yapılıyor.
  • 450 TL üzeri hesaplamaya göre 9.11,15 ve daha altı olan vatandaşlara ise 1100 TL ödeme yapılıyor.
  • 911,15 üzeri olanlara 1372,30 TL ve bu rakamın altında olanlar ise 950 TL ödeme alıyor.
  • 1372, 30 TL üzeri 18.033,45'den az olanlara ise 850 TL ödeme yapılıyor.
  • Aile destek programında 12 ay devamlı olarak ödeme gerçekleşecek.

Diğer yandan Temmuz ayında sonlanacağı bilinen ödemelere ilişkin bakan Mahinur Özdemir göktaş'tan bir açıklama yapılmadı.