Sözleşmeli öğretmenler hangi illerde görev yapacak? İşte görev yapacakları iller
Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen bir madde ile yapılan düzenleme, MEB’e bağlı örgün ve yaygın eğitim kuramlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel istihdamına imkan tanıyor.
Sözleşmeli öğretmenler, öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan genel ve özel şartları taşıyanlardan, alım yapılacak her bir pozisyonun üç katı aday (KPSS puan sırasına göre) arasından sözlü sınav yapılarak alınacak.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN HANGİ İLLERDE GÖREV YAPACAK?
Yapılan düzenlemeye göre; öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde olmak üzere, kalkınmada öncelik sırası farklı olan ya da kalkınmada öncelikli olmayan yerlerde de sözleşmeli öğretmen çalıştırılabilecek.
Bu nedenle, MEB’in boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarından Bakanlık tarafından uygun görülen yerlerde (her ilde olabilir), 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilecek.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİKTE GEÇEN SÜRELER DEĞERLENDİRİLECEK Mİ?
Sözleşmeli öğretmen olarak en az 4 yıl çalıştıktan sonra istekleri üzerine öğretmen kadrosuna atananlar için; -Sözleşmeli olarak geçirdikleri süreler karşılığında kendilerine iş sonu tazminatı ödenmeyecek.
- -Sözleşmeli öğretmen olarak geçirdikleri süreler, emekli ikramiyelerinin hesabında göz önünde bulundurulacak.
- -Sözleşmeli öğretmen olarak geçirdikleri süreler, memuriyet derece/kademesinin belirlenmesinde değerlendirilecek.
- -Sözleşmeli öğretmen olarak geçirdikleri süreler, yıllık izin sürelerinin hesabında değerlendirilecek.
KALKINMADA BİRİNCİ DERECE ÖNCELİKLİ YERLER
Sözleşmeli öğretmenlerin öncelikle atanmasının düşünüldüğü kalkınmada birinci derece öncelikli yerler şunlar: