Van'ın Çatak ilçesinde kurt keçi sürüsünü telef etti - Van Haber

Van'ın Çatak ilçesinde kurt keçi sürüsünü telef etti - Van Haber
VAN HABER - Çatak ilçenin Övecek mahallesi Kato dağı eteklerinde dün akşam saatlerinde otlanan keçi sürüsüne yaban hayvanları saldırdı. Olayda, 24 keçi, 19 oğlak telef oldu.
- Edinilen bilgiye göre, ilçenin Övecek mahallesi Kato dağı eteklerinde dün akşam saatlerinde otlanan keçi sürüsüne yaban hayvanları saldırdı. Olayda, 24 keçi, 19 oğlak telef oldu. Övecek köyünde ikamet eden Osman Sancar, dün akşam saat 19:00 gibi keçilerin otladıkları yerde olmadıklarını gördüğünü ve dağda aramaya çıktığını belirterek "Ancak köyümüzün yukarı tarafı yasak bölge olduğu için o bölgeye gidemedim. Durumu Büyükağaç Jandarma Karakoluna bildirdim. Sağolsun onlarda bayağı yardımcı oldu ama akşam olduğu için arayamadık. Sabah gün ağardığında saat 05:00 gibi akrabalarımla birlikte jandarmanın bilgisi dâhilinde aramaya çıktık. Dağda kayalıklar arasında belirli aralıklarla keçilerin yaban hayvanları tarafından boğazlarından boğulmak suretiyle öldürüldüğünü gördük" dedi.



Sancar, 1993 yılında Çatak ilçesine terör nedeniyle mecburi göç etmek zorunda kaldığını belirterek şöyle konuştu: "Çok zor günler geçirdik. Geçen yıl köye tekrar geri dönüş yaptım. 39 yaşındayım 8 çocuğum var. Hayvancılık yaparak geçimimizi sağlamaktayız. Dün sabah saatlerinde 24 keçi ve 19 oğlak telef oldu. Keçi ve oğlakların tamamını 12. aya kadar borç almıştım. Olayla ilgili gerekli yerlere durumu bildirdik. Devletimizden bize bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz."