TSO Genel Sekreteri Cengiz Aras ve Van Büyükşehir Belediyesi'nden Murat Atabay katıldı.
Toplantıda konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli Teknokent'in Van ve üniversite için önemli bir kurum olduğuna dikkat çekerek, "Biz üniversite yönetimi olarak yeni dönemde odalarla, sanayicimizle, resmi kurumlarla ilişkilerimizi daha ileri noktalara taşıyarak her konuda işbirliği alanları oluşturmak için çalışacağız ve 'Ortak Paydamız Van' sloganıyla hareket edeceğiz. Ancak hep birlikte çalışırsak Van'ımızı ekonomik olarak daha iyi noktalara taşıyabiliriz" dedi.
YYÜ Teknokent'te 34 firmanın bulunduğunu ifade eden Rektör Şevli, "Bu 34 firmadan 5'i yabancı firmadır. Biz yeni dönemde hem yerli hem de yabancı firma sayımızı artırarak Van'a katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu. Van şehrinin, sanayi ve üniversite ile iç içe olmasının şehrin kalkınması, gelişmesi ve büyümesi açısından önemini vurgulayan Şevli , tüm paydaşlarla uyum içerisinde olunması gerektiğine dikkat çekti. Şevli, YYÜ Teknokentin öncelikle kârdan ziyade ortak değer oluşturması yönünde hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek, üniversite olarak ticaret ve sanayi temsilcileriyle ortak projeler yapmaya ve girişimciliğin desteklenmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Şevli, "YYÜ Teknokent'i daha üretken bir yapıya dönüştürerek, Van'ın ticaret ve sanayisine yön veren, sinerji oluşturarak yeni ufuklar açacak bir yapıya dönüştürerek, girişimcilerimize AR-GE ve yenilik ekosistemiyle bütünleşmiş bir yaşam alanı sunmak istiyoruz” diye konuştu.
YYÜ Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Necat Görentaş ise Teknokent'in genel durumu hakkında bir sunum yaparak verileri yönetim kurulu üyeleri ve ortaklarla paylaştı.