Darbe girişimi soruşturmasında Nazıl Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 42 gazeteciye gözaltı kararı çıkarıldı
FETÖ/PYD Terör örgütlerinin medya yapılanmalarına ilişkin 42 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltı kararı çıkartılan isimler şunlar:
"Abdullah Abdulkadiroğlu, Abdullah Kılıç, Ahmet Dönmez, Ali Akkuş, Nazlı Ilıcak, Arda Akın, Bayram Kaya, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Bülent Mumay, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cevheri Güven, Cihan Acar, Cuma Ulus, Emre Soncan, Ergcan Gün, Erkan Akkuş, Ertuğrul Erbaş, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Habib Güler, Hanım Büşra Erdal, Haşim Söylemez, Hüseyin Aydın, İbrahim Balta, Kamil Maman, Kerim Gün, Levent Kenes, Mahmut Hazar, Mehmet Gündem, Metin Yıkar, Muhammet Fatih Uğur, Mustafa Erkan Acar, Mürsel Genç, Selahattin Sevi, Seyit Kılıç, Turan Görüryılmaz, Ufuk Şanlı, Ufuk Emin Köroğlu, Yakup Sağlam, Yakup Çetin".
Nazlı Ilıcak'ın evinde sessizlik hakim
Darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 42 gazeteciye gözaltı kararı çıkmıştı. Gözaltı kararı sonrası polis ekipleri Nazlı Ilıcak'ın Çengelköy'deki evine gitti. Polis Ilıcak'ın evinde olmadığın belirledi. Ilıcak'ın Çengelköy'deki evinde sessizlik hakim. Evde çalışan görevliler ise basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.
Nazlı Ilıcak kimdir?
Gazeteci yazar Ayşe Nazlı Ilıcak 1944'te Ankara'da doğdu. Demokrat Parti döneminde Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızı. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (1963) ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gördü. 1969'da Tercüman gazetesi sahibi Kemal Ilıcak'la evlenen Nazlı Ilıcak, dönemin Tercüman gazetesinde başyazarlık yaptı.
Nazlı Ilıcak 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de "Söz Meclisten İçeri" adlı programı yaptı. Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün, Takvim ve Sabah gazetelerinde yazarlık yaptı.
17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında adı yolsuzluk iddialarına karışan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunmuş, bir gün sonra fikir ayrılığı gerekçesi ile
Sabah gazetesi ile yolları ayrıldıktan sonra 2014 yılında Bugün gazetesine geri döndü. Bugün gazetesine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasıyla buradaki işine son verildi. Ardından 30 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında "konuk yazar" sıfatıyla T24 internet sitesinde yazdı. 17 Kasım'dan itibaren Bugün'den gelen ekibiyle beraber Özgür Düşünce gazetesini kurdu ve burada yazmaya başladı.
"PAZAR GEZMESİ" PROGRAMINI SUNDU
2 Mart 2014'te Kanal D'de yayına başlayan "Pazar Gezmesi" programını sundu. Bu programda her pazar günü ünlü kişilerin evini ziyaret etti. Ancak program 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrası 24 Aralık 2015'te kanal yöneticileri tarafından alınan kararla sonlandırılmış, Nazlı Ilıcak ve Kanal D'deki ekibinin işine son verildi.
TÜRK SİYASETİNDEKİ ROLÜ
1999 Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşlik etti. 22 Haziran 2001'de, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı getirildi. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.
GÜLEN'E YAPILAN OPERASYONLARA KARŞI ÇIKTI
Fethullah Gülen ve Gülen Hareketina karşı başlatılan Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarına karşı çıktı. AK Parti hükümeti döneminde başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının darbe teşebbüsü olmadığını savundu. MİT tırlarında silah taşındığını ve bunu ortaya çıkaran savcıların casus ilân edildiğini iddia etti.
Nazlı Ilıcak kimdir?Gazeteci Nazlı Ilıcak'a gözaltı kararı
Darbe girişimi soruşturmasında Nazıl Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 42 gazeteciye gözaltı kararı çıkarıldı