Güzel Gülüşün Doğru Adresi İmplant Türkiye!

Dişlerini kaybetmiş insanların protez taktıklarında mide bulantısından dolayı kullanamayanların ve genellikle çene kemiğinde erime olanların tercih ettiği vidaya benzer yapısı olan yapay diş kökleridir. Titanyum ve titanyum bileşenlerinden elde edilmektedir. doğal bir görüntü meydana çıkması sağlamaktadır. Çene kemiğine monte edildiği için sabittir.

Yurt dışından bile Türkiye'ye implant tedavisi için gelen vatandaşlar bulunmaktadır. Yurt dışına göre de daha uygun ve daha kaliteli yapılmaktadır.

Ağız sağlığımız için diş etlerinin ve çene yapımızın sağlığı çok önemlidir. Çekilen dişlerimiz için yerine tekrar bir parça konulmalıdır ki dişlerimizin yapısının bozulması önlensin. İmplant dişler tek bir diş olarak da tercih edilebilir. Köprü tekniğiyle de çoğu dişler yerine kullanılabilmektedir.

Estetik diş hekimliği tarafından yapılan dişler zirkonyum diş kaplama tekniğiyle yapılmaktadır. Böylelikle dişleriniz diş etiyle daha uyumlu bir şekil alır ve artık gülüşünü saklamak zorunda kalmazsınız. Türkiye'de tercih edebileceğiz   ve çevresindeki güvenilir yerleri tercih etmelisiniz.

İmpılant Diş Tedavisi

Diş hekiminiz öncelikle ağız içi sağlığınızı tamamen incelemeli ameliyat sırasında oluşabilecek riskler için önlemler alınmalıdır. Diş implant cerrahisi diş tedavinizi onaylaması için öncelikle bilgisayarlı tomografi ve panaromik diş röntgeni çektirmesi gerekmektedir. Böylelikle nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiğine karar verilmektedir.

Gerekli önlemler alındıktan sonra lokal anestezi ile implant çene kemiğine yerleştirme işlemi başlatılır. Dişi etine implantı yerleştirmek için yuva açılır ve diş eti dikilir. Bir müddet bölge iyileşene kadar bekletilir. İmplantın çeneyle bütünleşmesi beklenmektedir. üzerine takılacak olan dişin sağlam durması için bu şarttır.

İmplant yerleştirildikten sonra üç ve sekiz ay arasında beklenir. Bu aşamada implantın çene yapısına düzgün bir şekilde yerleşip yerleşmediğine bakılır. Eğer eğrilik var ise tekrar röntgen çekilir. İmplantın üstüne iyileşme başlığı yerleştirilir. 7-14 gün arasında beklenir ve protez diş aşamasına geçilir.

İmplant Riskli Midir?

Genelde bütün cerrahi girişimlerde risk vardır. İmplant diş tedavisi aşamasında da kanama, şişme morarma gibi riskler meydana gelebilir. İmplant tedavi sürecinde karşılanan en ciddi risk çene siniridir. Çene siniri zarar gördüğü zaman dilde ve dudakta uyuşukluk hissedilir. Ağız kaslarında kasılmalar meydana gelmektedir. Fakat bu risklerin hepsi geçicidir. uygulanan tedavi yöntemleri ve ilaçlarla geçirilir.

İmplantı Kimler Tercih Edemez_

İmplant tedavisi uygulanabilmesi için sağlık yönünden bazı hastalıkların bulunmaması gerekmektedir.

Bunlar;

  • Kemik büyüme ve gelişi tamamlanmamış olan gençler,
  • Aşırı derece sigara kullananlar,
  • Radyo terapi görenler
  • Diyabet hastaları
  • Yüksek tansiyon hastaları

Sürekli ilaç tedavisi gören hastalar ise doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Eğer kemik miktarı implant için uygun görülmezse alt yapısını düzeltme imkanı var ise alt yapı düzeltilerek tedavi edilmeye başlanır.

Gündem Haberleri