Kaza sonrası, travma yada mühim zorlamalar sonucu oluşabildiği bu gibi yaşlılığa bağlı şekilde da meydana gelebilir. Daha aşırı çok kol ve omuz ağrıları, kuvvet ve duyu kaybı, reflekslerde zayıflama ve elektriklenme gibi belirtilerle ortaya çıkar. Bayan erkek aşırı çok ayrım etmez. Her cinste eşit şartlarda ortaya çıkabilir. Sinirlerin önemli bir yönünü teşkil eden omuriliklerde meydana gelen ileri safhalarda şiddetli kafa ve boyun ağrıları, buna bağlı mide bulantıları ve önemli boyun tutulmamaları ile karşı karşıya kalır.
Hastalara ilk uygulanan tedavi yöntemi fizik tedavidir. Bu sırada doktorlar nedeni ile verilen egzersizler düzenli olarak yapıldığında şikâyetler yarıya düşer. Lakin ileriki aşamalarda gerçekten bundan sonra devinim etmeyi durduracak aşamalara gelebilir. Hastalara bu aşamada kullanılan tedavi yöntemi ise medikal tedavi ve çelik boyunluklar olabilmektedir. Hasta gene bir ilerleme kaydetmiyor ve bundan sonra boynunu kaldıramıyorsa o durumda ameliyat düşünebiliriz. Lakin ameliyat ilaçla tedavi edilemeyen hastalar için geçerlidir.
Boyun fıtığı rahatsızlıklarında hastalığın geldiği aşamayı teşhis etmek için MRG yada diğer teknolojik görüntüleme cihazları kullanılır. Ağrı kesiciler çok aşırı aşırı fazla kullanıldığında ve şuursuz tüketildiğinde mide ve böbreklerinize zarar verebilir. Bu nedenden kullanılan adale gevşetici ve ağrı kesicilerin hekim kontrolünde kullanılması gerekir. Size ciddi rahatsızlık verici ve hayat standartlarınızı düşüren fıtık rahatsızlıkları için kesinlikle size en çok hizmeti sunacak hastane ve hekimleri seçmelisiniz en iyi doktor ve tıp merkezine sitemizden ulaşabilirsiniz.
Boyun Fıtığı
Kaza sonrası, travma yada mühim zorlamalar sonucu oluşabildiği bu gibi yaşlılığa bağlı şekilde da meydana gelebilir.