Edinilen bilgiye göre, İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 2014 yılında bazı kanser, şeker ve hemofili hastalarının bilgileri dışında kimlik bilgileri kullanılarak ilaç alındığı bilgisi üzerine çalışma başlatmıştı.
E-REÇETE ÜZERİNDEN VURGUN
Çalışma kapsamında bir şebekenin hastaların e-reçete şifrelerini ele geçirdiğini belirleyen ekipler, şebekenin e-reçete üzerinden hastalar adına kanser, şeker ve hemofili gibi ilaçları temin edilmesinin belirlenmesi üzerine teknik ve fiziki takip başlattı.
SAVAŞ BÖLGELERİNE İLAÇ SEVKİYATI
Devam ettirilen teknik ve fiziki takiplerde şebekenin deşifre olmamak için farklı eczaneleri kullandıkları belirlenirken, temin edilen ilaçları kaçak yollarla Suriye, Irak, Mısır ve Azerbaycan'a gönderdikleri tespit edildi.
28 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Tespitlerin ardından harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şebekeye yönelik İstanbul, Ankara, Adana, Hatay, Kastamonu, Kocaeli ve Mardin'de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 42 şüpheliden 28'i gözaltına alınırken, birçok eczane ve ilaç deposunda arama yapıldı.
SGK 6 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATILDI
İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ilk incelemelerde ilaç şebekesinin devleti yaklaşık 6 milyon TL zarara uğrattığı tespit edildi. 7 ilde gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getiriliyor.
7 ilde sahte e-reçete operasyonu: 28 gözaltı
İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen sahte e-reçete operasyonunda aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alındı.