En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi oluyor! SGK uzmanından çarpıcı açıklama geldi

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren haber gelirken en düşük emekli maaşı belli oldu. TBMM'de görüşülmekte olan memur ve memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 25 zam verildi. İşte SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş açıklamalar geldi.

Emekli sandığı emeklilerine 6 aylık enflasyon oranları üzerinden toplam yüzde 25 zam uygulandı. Düzenleme temmuz ayıyla beraber uygulamaya geçilirken TBMM Gene Kurulu'nda memur emeklilerinin aylıklarına artış öne sürüldü.

Emekli maaş zam mı ne kadar olacak? sorusuna milyonlarca kişi yanıt ararken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli emekli zamlarını görüşmek için toplantı düzenledi. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmaması ise dikkatleri çekti. Yüzde 25 zammı yetersiz bulan Bahçeli, emekli vatandaşlara 8 bin TL'lik seyyanen zam önerisinde bulundu.

Konu hakkında benzer açıklama ise HÜDA PAR'dan gelirken emeklilerin zam oranlarının yetersiz olduğuna dair açıklamalar yapıldı. Hükümet tarafından gelen açıklamalarda TBMM'de görüşmeler tamamlanarak büyük oranda zammın sinyalleri verildi.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR?

Meclis'teki emekli zammı görüşmeleri devam ederken SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan açıklama gecikmedi. 


Ekonomi-eski Haberleri