Bakanlıktan Müjde: TC Kimlik Numarasıyla Başvuranlara 10.100 TL Destek Ödemesi Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarına yeni zamlar getiriyor. Evde bakım yardımı 10 bin TL'yi aşacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardımlarını genişletmeye devam ediyor. Bakanlık, evde bakım yardımı olarak bilinen destek ödemesini artıracağını duyurdu. İşte yeni ödeme miktarları ve başvuru detayları…

Sosyal Yardım Ödemeleri Zamlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik çeşitli destek ödemeleri yapıyor. Bakanlık, evde bakım yardımı kapsamında şu an aylık 9.077 TL ödeme gerçekleştiriyor. Ancak 2025 yılına girerken yapılacak zamlarla birlikte bu ödeme miktarı daha da artacak.

2025 Enflasyon Verileri Belirleyici Olacak

3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak olan 6 aylık enflasyon oranları, sosyal yardımların zam oranını belirleyecek. Piyasa Katılımcıları Anketi’ne (PKA) göre, 6 aylık enflasyonun yüzde 43,14 olması bekleniyor. Bu tahmin gerçekleşirse, evde bakım yardımı alan vatandaşlara yapılan ödemeler yüzde 10,75 oranında artış gösterecek.

Evde Bakım Yardımı 10 Bin TL’yi Aşıyor

Bu hesaplamalara göre, şu anda hak sahiplerine ödenen 9.077 TL’lik evde bakım yardımı, yapılacak zamla birlikte 10.100 TL olacak. Bu artış, dar gelirli ve yardıma muhtaç aileler için bir nebze de olsa ekonomik rahatlama sağlayacak.

Bakanlığın sosyal yardım programları kapsamında, evde bakım yardımı almak isteyen vatandaşlar TC kimlik numaralarıyla başvuruda bulunarak bu yardımlardan faydalanabilirler.

Ekonomi Haberleri