Akaryakıt zamları toplu ulaşımı vurdu! O ilde ücretsiz bilet dönemi bitti: Artık o kişiler de para ödeyecek

Akaryakıt fiyatlarına yapılan fahiş zamlar toplu taşıma ücretlerini de vurdu. Artık ücretsiz seyahat etme diye bir şey kalmadı! Tüm detaylar haberimizde.

Akaryakıt zamlarıyla birlikte bir litre benzin fiyatı 30 TL'yi geçti ve toplu taşıma fiyatlarına zam haberleri de tek tek gelmeye başladı. Artık ücretsiz bilet devri bitti! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÜCRETSİZ SEYAHAT BİTTİ

Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan karara göre artık akaryakıtta ÖTV zammı uygulanmaya başladı. Zamlar sonrasında Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi önemli bir karara imza attı. Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi paylaştığı yazıda şu sözlere yer verdi; 'Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanan ÖTV zamları ile ilgili akaryakıt artışları sonrası ilimizde toplu taşıma için yapılan hesaplamalar sonrası ödemelerin 20 TL olmasına karar verilmiştir. Birçok il belediye bürokratı ve toplu taşıma sorumlulukları da bizimle aynı görüşte. Kooperatif olarak sorunu masaya yatırdık ve zamları taşıma ücretlerine yapılacak zamlar ve dövizde yaşanan artışlarla akaryakıt artışının sürekli yaşanacağı sonucuna vararak ilimizde ücretsiz taşımaya son vermeye karar verdik. 


Hesaplamalarla birlikte araç cihaz cirolarını taşıdığımız ücretsiz ve ücretli yolcu sayısına böldüğümüz zaman kişi başına ortalama olarak 6.08 TL oluyor. Toplu taşıma ücretlerinde yapılacak olan zam taşımayı ücretsiz kullananlara ve suistimal edenlere yansımamakta sürekli olarak ödeyen insanları zor durumda bırakmaktadır. Burdur'da olan ve toplu taşıma kullanan kişiler 18-20 TL gibi ücretleri ödeyebilir mi? Yaptığımız hesaplamalara göre 1 Mayıs ve 31 Mayıs tarihleri arasında 49 bin 27 kişi ücretsiz biniş yapmış ve bu binişlerin toplam maliyeti 441 bin 243 TL olarak Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü maaş için tarafımıza ödenen destek 106 bin 200 TL olmuştur. Bakanlık tarafından ücretsiz binişler için ödenen destek bütün binişlerin ücretli olduğunu düşünürsek alacağımız ücretin yüzde 20'sini karşılar. Kısaca 65 yaş üstü ve yüzde 69 altı raporu olan kişilerin ücretsiz binişlerinin yüzde 80 tutarını ücretli seyahat eden vatandaş karşılıyor. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak Burdur ilinde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için istedikleri güzergaha kısa sürede gelen otobüslerle gidecekleri yere uygun fiyata gitmeleri bizim önceliğimiz. Bu sebeple 1 Ağustos tarihinden itibaren şehit ve gazi yakınları ve yüzde 70 ve üstü engelli vatandaşlarımız hariç ücretsiz binişlerin bitirilmesi kararı alındı.' 

Ekonomi-eski Haberleri