ÖSYM 2015 Boş Kalan Kontenjanlar Listesi..ÖSYM Boş Kalan Kontenjanlar 2015,ÖSYM Boş Kontenjanlar 2015-2016,ÖSYM Boş Kalan Kontenjanlar Listesi 2015, Üniversitelerde Boş Kalan Kontenjanlar 2015,2015 Boş Kalan Kontenjanlar Üniversite,2015 ÖSYS LYS Ek Yerleştirme Kontenjanları ve 2. Tercih Tarihleri...
ÖS
ÖSYM Boş Kalan Kontenjanlar 2015,ÖSYM Boş Kontenjanlar 2015-2016,ÖSYM Boş Kalan Kontenjanlar Listesi 2015, Üniversitelerde Boş Kalan Kontenjanlar 2015,2015 Boş Kalan Kontenjanlar Üniversite,2015 ÖSYS LYS Ek Yerleştirme Kontenjanları ve 2. Tercih Tarihleri...
2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, 2015-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.
Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, ... Eylül 2015 tarihleri arasında internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilmek istenen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.
Ek yerleştirme için tercih ücreti 10,00 TL olacaktır. Tercih işleminden önce bu ücretin yatırılmış olması gerekmektedir. Adaylar ek yerleştirme tercih ücretini, T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı, T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı veya Tüm PTT İş Yerleri aracılığıyla yatırabileceklerdir. Ek Yerleştirme tercih ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.
2015-ÖSYS Ek Yerleştirmeye ilişkin bilgiler, 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.
Ek yerleştirme işlemleri, 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.
İki milyon adaydan 1 milyonu tercih yaptı
Tercih yapma hakkına sahip aday sayısı 2 milyon 10 bin 790 iken 1 milyon 239 bin 800’ü tercih yaptı. Adayların 770 bin 990’ı tercih yapmadı.
Adayların heyecanla beklediği üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklamasının ardından kontenjanlar boş kaldı.
Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklamasından ardından 2 milyon adaydan sadece 1 milyonu tercih yaptı. 38 bin 789 kontenjan boş kaldı.
Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından devlet, vakıf, KKTC ve yurtdışı olmak üzere 38 bin 789 kontenjan boş kaldı. Bunun 18 bin 770’i lisans, 20 bin 19’u ise önlisans programlarında.
ÖSYM yerleştirmeleri açıkladı: 38 bin 789 kontenjan boş
ÖSYM, günlerdir adayların heyecanla beklediği üniversite yerleştirme sonuçlarını dün gece yarısı açıkladı.
Adaylar hangi yükseköğretim programlarına yerleştiklerini ÖSYM’nin (https://sonuc. osym.gov.tr) internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.
Üniversitelere kayıtlar, 3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar 28 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
E-kayıt isteğe bağlı, zorunlu değil. Elektronik kaydı tercih etmeyenler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvurabilecek. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile (https://www.turkiye.gov.tr) adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecek.
Askerlik durumu adayın kayıt olmasına engel olmayacak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak. Herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler de e-kayıt yaptıramayacak, yerleştiği yükseköğretim kurumuna gidecek.
SIRADA EK YERLEŞTİRME VAR
Bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar için üniversiteli olma şansı henüz bitmedi. Bu adaylar üniversite kayıtlarının ardından boş kontenjanlar için ek yerleştirmeye katılacak. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından devlet, vakıf, KKTC ve yurtdışı olmak üzere 38 bin 789 kontenjan boş kaldı. Bunun 18 bin 770’i lisans, 20 bin 19’u ise önlisans programlarında.
Tercih yapma hakkına sahip aday sayısı 2 milyon 10 bin 790 iken 1 milyon 239 bin 800’ü tercih yaptı. Adayların 770 bin 990’ı tercih yapmadı.
2015 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?
Öğrencilerin günlerdir merakla bekledikleri üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversitelere kayıt tarihleri 3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak
Öğrencilerin günlerdir merakla bekledikleri üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı.
Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.
ÜNİVERSİTELERE KAYIT İŞLEMLERİ 3 -7 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK
2015-2016 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.
Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.
ELEKTRONİK KAYIT İLE DE ÜNİVERSİTE KAYITLARINIZI YAPABİLİRSİNİZ
Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkanı sunacak. Elektronik kayıt, öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olacak. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak. Elektronik kayıt işlemi, 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacak. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecek.
Yerleşen adaylar, e-devlet şifreleri ile (https://www.turkiye.gov.tr) adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecekler.