LYS'de Süreyi Doğru Kullanmanın 10 Püf Noktası..LYS'ye sayılı saatler kala adayların yaşadığı heyecan ve stres faktörleri sınav başarısını önemli derecede etkilemektedir. Sınava odaklanmak, sorulara konstantre olmakta güçlük çeken adaylar süreyi doğru kullanma konusunda da sıkıntı yaşayabiliyor.
Odaklanmayı ve süreyi doğru kullanmayı başararak sınavı verimli bir şekilde geçirebilmek için yapılması gerekenleri Profesyonel Öğrenci Koçu Şebnem Daloğlu'ndan öğrendik. " Odaklanmak başarının anahtarıdır." Diyen Daloğlu sınava girecek adaylara önemli önerilerde bulundu.
ODAKLANMAYI VE SÜREYİ VERİMLİ KULLANMAYI SAĞLAYACAK 10 PÜF NOKTA
1) Sınav sırasında ne kadar bildiğinizi görmek ve bildiğinizi de yapabilmek için bir sınav stratejiniz olursa , bu her sınavda yapabileceğinizin en iyisini yapmanızı sağlar.
2) TİZEY stratejisi, sınavda en iyi performansı göstermenizi sağlar:
T =TALİMAT: Sınavdaki talimatları dikkatle okuyun. Talimatları ve açıklamaları takip ederseniz sınavdan daha iyi puan alabilirsiniz.
İ = İNCELE: Öncelikle bütün testi inceleyin. Bütün testi gördükten sonra, onu sizin için en yapılabilir hale getirebilir, parçalara bölebilirsiniz.
Z= ZAMAN: Bütün testi inceledikten sonra, her soruya ne kadar zaman ayırabileceğinize karar verin.
E= EN KOLAY: Soruları cevaplarken en kolay soruyla başlayın. Eğer testin başında zor sorularla çok uğraşırsanız, cevaplayabileceğiniz daha kolay sorulara vakit kalmayabilir.
Y= YENİDEN İNCELEMEK: Eğer zamanınızı doğru bir şekilde ayarlayabilirseniz, cevapları yeniden inceleyecek, onları mümkün olduğunca netleştirecek zamanınız kalır.
3) Sınav konularına hakim olmak için uygun çalışma teknikleri kullanın. Konulara hakim olmak, sınava daha güvenle yaklaşmanızı sağlar.
4) Sınav sırasında sakin olun, eğer gerilirseniz gözlerinizi kapatın, uzun ve yavaş bir nefes alın sonra yavaşça nefesi verin.
5) Sınav sırasında sadece sınava odaklanıp etrafındaki diğer her şeyi görmezden gelin.
6) Odaklanmak başarının anahtarıdır. Sınava odaklanmayı ne kadar başarırsanız, sınav performansınız o kadar yüksek olur.
7) Sınav öncesinde girdiğiniz deneme sınavlarından sonra 'nasıl daha iyi yapardınız ' bunu analiz edin. Hatalarınızdan ders çıkarın ve neleri iyi yaptığınızı fark edin. Bu, gerçek sınav için daha iyi hazırlanıp daha az kaygı duymanızı sağlar.
8) Hedeflediğiniz bölümü kazanmak için yaklaşık kaç net yapmanız gerektiğini hesaplayın. Bu puanı tutturabilmek için sonuç alabileceğiniz konulara ağırlık verin.
9) Deneme sınavlarında yanlış yaptığınız konuları belirleyin ve bu konular üzerinde daha ayrıntılı durun.
10) Sınava dinlenmiş ve düzgün beslenmiş olarak girin, sınavdan önce hafif ve besleyici gıdalar tüketin ve kafeinli içeceklerden uzak durulmalıdır.
kaynak:egitimajansi.com
kaynak:egitimajansi.com