KKTC KIbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları ve Bölümleri!2015 kontenjanları ÖSYM

doğu Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları ve Bölümleri!2015 kontenjanları ÖSYM..Doğu Akdeniz Üniversitesinin 2014 – 2015 Yılı taban puanları ve kontenjanları . Aşağıda yer alan puanlar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi en son yeni taban puanlardır. Ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesinde yer alan bölümleri de görebilirsiniz. 2015 YGS ve LYS Sınavlarına girecekler aşağıdaki puanları kullanacaklardır. Doğu Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları Şöyle:

d oğu Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları ve Bölümleri!2015 kontenjanları ÖSYM..Doğu Akdeniz Üniversitesinin 2014 – 2015 Yılı taban puanları ve kontenjanları . Aşağıda yer alan puanlar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi en son yeni taban puanlardır. Ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesinde yer alan bölümleri de görebilirsiniz. 2015 YGS ve LYS Sınavlarına girecekler aşağıdaki puanları kullanacaklardır. Doğu Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları Şöyle:

LYS tercihlerinde nelere dikkat etmek gerekir?Tercih sürecinde neler yapılmalı?LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 2015 LYS tercih heyecanı başladı. En güzel üniversitelerde eğitim görmek isteyen öğrenciler aldıkları puan karşılığında tercih yapacak. LYS tercihlerinde nelere dikkat etmek gerekir?

1 milyondan fazla öğrencinin merakla beklediği LYS sınavlarının sonuçları gecikmeli de olsa açıklandı. Puanların belli olmasıyla artık tercih ve yerleştirme süreci başladı. Peki, öğrenciler tercihlerini hangi ölçülere göre yapacak? En doğru okul seçimi için nelere dikkat edilmeli? Yüzdelik dilimlerde hangi unsurlar etkili?

LYS tercihlerinde en önemli durum; LYS'den alınan puan durumudur. LYS tercihleri yaparken belirleyici unsur puandır. LYS tercihlerinde dikkatli tercih yaparsak boşta kalmama ihtimalimiz de yükselir.

İşte LYS tercihlerinde dikkat edilecek noktalar:

CNN Türk'ün ahberine göre; Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, öğrencilerin girdikleri sınavlar sonucunda 4 ana gruptaki toplamda 17 puan türünden tercih yapmak için farklı bir mücadelenin içine gireceklerini belirterek, öğrencilerin lisans programlarına yönelik tercih yapabilmesi için ilgili puan türünden 180 ve üzeri puan alması gerektiğini, bu barajı aşamayan öğrencilerin de tercih yapabileceğini ancak değerlendirmeye alınmayacak bu tercihleri ölü tercih olacağı için tercih haklarını yanlış kullanmaları anlamına geleceğinden dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Tercih Sürecinde Neler Yapmalı

Hedefini daha önceden belirlemiş adaylar için YÖK’ün belirlediği ve ÖSYM’nin onayladığı bu 9 günlük tercih yapma süresi aslında oldukça rahat geçeceğine dikkat çeken Hatice Yılmaz, ‘’Hedefini belirlememiş olan ve hemen her LYS’ye girmiş olan adaylar ise karmaşık bir tablonun içinden çıkmak için uğraşacak. YÖK’ün açıklamasına göre 6-14 Temmuz tarihleri arasında geçecek olan tercih süreci öncesinde bir zamanda ÖSYM sonuçları açıklayacak. ÖSYM, sonuçları açıklamak için acele etmenin yorucu bir tempo sonucu hata yapma olasılığını arttırdığını ve dolayısı ile hata olmayacak şekilde hareket edeceklerini ve adayların da sabırla beklemesi gerektiğini duyurdu.’’ dedi.

Yılmaz, ayrıca Oğuzkaan Koleji olarak, öğrencilerine ve velilerine sonuçlar açıklanana kadar ve açıklandıktan sonra neler yapmaları gerektiği konusunda verdikleri önerileri de sıraladı;

Sonuçlar açıklanana kadar sınav hakkında düşünmeyi bırakın

1. Sonuçlar açıklanana kadar sınav ile ilgili her şeyden uzak durmak en doğrusu. Sınav başına en az 80 soruya cevap vermişken tüm soruları ve onlara verdikleri yanıtları hatırlamak imkansıza yakınken soruları inceleyip tahmini net hesapları yapmak sadece spekülatif bir tavır olacaktır. Bu tarz çabalarda genelde adaylar yanlış hesaplar yapar ve sonrasında hayal kırıklığı yaşarlar.

Bilmediğiniz sitelerde puan hesaplamayın

2. İnternet üzerinde YGS ve LYS puan hesaplamaları ile ilgili yüzlerce site var. Bunların yarısından fazlası bilgisayara virüs bulaştırmak üzere tasarlanmış zararlı yazılımlar içeriyor. Her ne kadar sonuç açıklanana kadar puan hesaplaması yapılmasının doğru olmadığını söylüyor olsam da öğrencilerin birçoğunun dayanamayıp bu hesaplamalara giriştiğini farkındayım. Burada adayların dikkat etmesi gereken yalnız ve yalnız ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış internet sitelerine rağbet etmeleri. Bu konuda okuldaki rehber öğretmenler zamanında bilgilendirildi. Öğrenciler, okuldaki rehber öğretmenlerinden bu bilgiyi talep edebilir.

Peşin hükümlü olmayın

3. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz peşin bir hükümle “kazandım” ya da “olmadı seneye” dememek lazım. Bu sene YGS’nin geçen seneye göre çok daha zor olduğu ÖSYM tarafından verilen sayısal verilerde net biçimde gözükmekte. LYS için de öğrenciler çok kolay bir sınav dönemi olduğuna yönelik açıklamalar yapmadılar. Bu da demek oluyor ki bazı programların puanları düşebilir. Çok başarılı öğrenciler bu durumdan ne kadar etkilendi bilmediğimiz için yüksek puanlı bölümlerde durum nasıl olur kestirmek güç; ancak şu bir gerçek ki puanlar ne yönde hareket ederse etsin, öğrencilerin tercih eğilimleri değişmediği sürece sıralamalarda çok büyük oynamalar olmaz. ÖSYM’nin kontenjan ve sıralamaları içeren tercih kılavuzu çıkana kadar kesin konuşmamak lazım.

Rehberlik hocalarına dikkat!

4. Eski yıllarda dershaneler, öğrencileri tercih konusunda yönlendirirken bir sonraki sene de kendisine kaydolsun diye tercih konusunda ufuk açıcı bir rehberlik yapmaz, tam tersine bir kere daha girmesinin daha iyi olacağı konusunda adayları ikna etmeye çalışırdı. Önümüzdeki dönemde dershaneler olmayacağı için bu şekilde bir tavır sergilenmeyeceği düşünülebilir. Bu noktada kolejlerde ve köklü anadolu liselerinde okuyan öğrenciler biraz daha şanslı; çünkü onların rehber öğretmenleri bu konularda daha tecrübeli ve bilgili. Tanıdık aracılığı ile boş saatlerini yakalanabilirse bu kişilerden destek almak iyi olacaktır.

"Parası olan diploma alıyor" hurafesine dikkat!

5. Vakıf Üniversitesi ve Devlet Üniversitesi ayrımında eski zamanlardaki “parası olan diploma alıyor” kavramı geçerliliğini yitirmiş vaziyette. Bazı vakıf üniversiteleri gerçek birer bilim yuvası ve bunu yıl içinde yaptığı bilimsel araştırmalar ve dünyada tanınmışlıklarını destekleyen çalışmalar ile göstermekte. Eskiden devlet üniversiteleri kendilerini tanıtma ihtiyacı bile duymazken, son birkaç yıldır şenlik havasında tanıtım günleri düzenlemekteler. Birçok üniversite, tercih dönemi başlamadan tanıtımları yapmaya başlayacak. Bu tanıtımlara gitmek ve bolca soru sormak lazım. “Niye bu üniversitede okuyayım, burası bana ne katacak?” sorusunu sormak her adayın hakkıdır.

Kariyer planınızı önceden yapın

6. Hala hangi yükseköğretim programında okuyacağını bilmeyen adaylar ise okullarındaki rehber öğretmenlerinden ya da liseden daha önce mezun olmuşlar ise kariyer eğitim merkezlerinden meslek ve kariyer testleri talep etmeli ve biraz olsun kendileri hakkında fikir sahibi olmalıdır. Aksi takdirde, sadece puanı ya da maddi gücü yetiyor diye bir bölüme yerleşecek ve hayatının geri kalanını bir zorunluluğa hapis edecektir.

Aile baskısına dikkat

7. Son olarak da anne ve babaların (hatta dayı, teyze, yenge, amca, komşu) çocuğun geleceği üzerinde hükümdar bir biçimde baskı kurmasının tehlikesini hatırlamak gerekir. Sadece “benim oğlum doktor olacak” deyip çevresine böbürlenmek için çocuğunuzun hayallerinin peşinden gitmesine engel olmayın. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirip Baro Stajını bile tamamlamışken hayali olan fotoğrafçılık için diplomasını babasına hediye edenleri de gördük, Cerrahpaşa İngilizce Tıp programını 5. sınıf sonunda bırakıp İstanbul Üniversitesi Gazetecilik için tekrar sınava gireni de. O beş sene yüzü gülmeyen o çocuklar, kendi hayalleri peşinden giderken hem daha mutlular hem de ister inanın ister inanmayın, daha çok para kazanıyorlar.

Çoğu yeni mezun, tercihler için rehber öğretmenlerin yanına annesi ve babası ile gidecek. Anne ve babalar kafalarındaki soru işaretlerini rehber öğretmenler ile paylaşmalı ve çocukları için doğru olanı yapmalıdır.

ÖSYM'DEN LYS SINAV SONUÇLARI İÇİN UYARI!

ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Değerli Adaylar, http://osym.win9.ws/lys2015.xhtml gibi sahte hesaplardan giriş yapmayınız ve kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız!" ifadelerine yer veren ÖSYM, "Merkezimiz sitesi http://www.osym.gov.tr olup, gov.tr uzantılı olmayan hiçbir adrese giriş yapmayınız, kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız!" dedi.
 
"Merkezimize ait olmayan hesaplardan kimlik bilgileri paylaşıldığında yasal sorumluluğun kişilere ait olacağını unutmayınız!" uyarısında bulundu.

4 YILLIK BÖLÜMLER

Program Adı Puan
Türü
Kon. Yerleşen Taban Puan Tavan Puan
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA)
Eczacılık  Fakültesi  (İngilizce) (T.C. Vatandaşları) ( Ücretli ) MF-3 10 10 335,65018 375,46640
Eğitim   Fakültesi
Bilgisayar  ve Öğretim Teknolojileri   Öğretmenliği (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-1 10
Bilgisayar  ve Öğretim Teknolojileri   Öğretmenliği (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-1 5 5 246,67239 281,64500
Bilgisayar  ve Öğretim Teknolojileri   Öğretmenliği (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-1 10
İlköğretim Matematik Öğretmenliği  ( Ücretli ) MF-1 10
İlköğretim Matematik Öğretmenliği  (Tam Burslu) MF-1 5 5 251,60731 282,87331
İlköğretim Matematik Öğretmenliği  (%50 Burslu) MF-1 10 2 250,94834 251,05946
İngilizce  Öğretmenliği -ELT (İngilizce) ( Ücretli ) DİL-1 10
İngilizce  Öğretmenliği -ELT (İngilizce) (Tam Burslu) DİL-1 5 5 364,32833 374,91926
İngilizce  Öğretmenliği -ELT (İngilizce) (%50 Burslu) DİL-1 20 8 203,75934 283,05154
Okul Öncesi  Öğretmenliği ( Ücretli ) YGS-5 35 20 210,53252 273,83271
Okul Öncesi  Öğretmenliği (Tam Burslu) YGS-5 12 12 332,26105 356,11360
Okul Öncesi  Öğretmenliği   (%50 Burslu) YGS-5 30 30 276,90311 319,81137
Okul Öncesi  Öğretmenliği   (%25 Burslu) YGS-5 35 28 207,45993 271,46640
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık  (Türkçe) ( Ücretli ) TM-3 130 130 216,20856 356,74223
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık  (Türkçe) (Tam Burslu) TM-3 15 15 358,42117 379,90934
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık  ( Ücretli ) TM-3 54 22 200,31442 351,93589
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık  (Tam Burslu) TM-3 6 6 374,78812 387,02067
Sınıf   Öğretmenliği   ( Ücretli ) TM-2 20
Sınıf   Öğretmenliği   (Tam Burslu) TM-2 6 6 276,65382 325,60605
Sınıf   Öğretmenliği   (%50 Burslu) TM-2 25 9 205,00844 257,31208
Sınıf   Öğretmenliği   (%25 Burslu) TM-2 11
Sosyal  Bilgiler  Öğretmenliği   ( Ücretli ) TS-1 15 1 333,13701 333,13701
Sosyal  Bilgiler  Öğretmenliği   (Tam Burslu) TS-1 4 4 352,48277 355,16955
Sosyal  Bilgiler  Öğretmenliği   (%50 Burslu) TS-1 18 6 212,92555 247,63726
Türkçe  Öğretmenliği   ( Ücretli ) TS-2 22 3 208,02684 267,70503
Türkçe  Öğretmenliği   (Tam Burslu) TS-2 7 7 286,34749 369,11706
Türkçe  Öğretmenliği   (%50 Burslu) TS-2 18 18 248,62215 299,34570
Türkçe  Öğretmenliği   (%25 Burslu) TS-2 20 4 226,16714 264,10127
Zihin Engelliler  Öğretmenliği   ( Ücretli ) YGS-4 63 63 250,90472 359,58220
Zihin Engelliler  Öğretmenliği   (Tam Burslu) YGS-4 7 7 372,31222 391,46283
Fen ve Edebiyat  Fakültesi
Matematik  ve  Bilgisayar Bilimleri (İngilizce) ( Ücretli ) MF-1 10
Matematik  ve  Bilgisayar Bilimleri (İngilizce) (Tam Burslu) MF-1 5 2 216,16458 244,94860
Matematik  ve  Bilgisayar Bilimleri (İngilizce) (%50 Burslu) MF-1 10
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) ( Ücretli ) MF-3 10
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) (Tam Burslu) MF-3 3 3 311,15376 348,98688
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) (%50 Burslu) MF-3 15 2 227,51410 304,28609
Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) ( Ücretli ) DİL-1 5
Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) (Tam Burslu) DİL-1 2 2 435,51627 494,55977
Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) (%50 Burslu) DİL-1 10 8 228,14725 322,47563
Psikoloji ( Ücretli ) TM-3 54 54 278,38061 360,90877
Psikoloji (Tam Burslu) TM-3 6 6 381,21164 390,66730
Psikoloji (İngilizce) ( Ücretli ) TM-3 135 103 205,78478 321,05646
Psikoloji (İngilizce) (Tam Burslu) TM-3 15 15 341,76842 386,24847
Türk Dili ve Edebiyatı ( Ücretli ) TS-2 10 1 243,77046 243,77046
Türk Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu) TS-2 3 3 316,08802 333,63053
Türk Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) TS-2 10 8 230,08702 285,44301
Hukuk  Fakültesi
Hukuk ( Ücretli ) TM-2 180 180 293,61865 388,79314
Hukuk (Tam Burslu) TM-2 20 20 391,69657 400,65180
İletişim  Fakültesi
Gazetecilik ( Ücretli ) TS-1 10 1 215,28851 215,28851
Gazetecilik  (Tam Burslu) TS-1 2 2 313,98071 317,00898
Gazetecilik  (%50 Burslu) TS-1 10 4 236,80542 260,84488
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı (İngilizce) ( Ücretli ) TS-1 10
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı (İngilizce) (Tam Burslu) TS-1 3 3 264,08198 362,53376
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı (İngilizce) (%50 Burslu) TS-1 15
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık  ( Ücretli ) TS-1 10
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık  (Tam Burslu) TS-1 2 2 291,24574 303,24203
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık  (%50 Burslu) TS-1 10 10 228,26454 278,46788
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık  (İngilizce) ( Ücretli ) TS-1 10
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık  (İngilizce) (Tam Burslu) TS-1 5 5 303,30696 332,16965
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık  (İngilizce) (%50 Burslu) TS-1 25 3 224,45344 257,19419
Radyo, Televizyon ve Sinema ( Ücretli ) TS-1 20
Radyo, Televizyon  ve Sinema (Tam Burslu) TS-1 4 4 322,50834 348,18737
Radyo, Televizyon  ve Sinema (%50 Burslu) TS-1 18 15 211,38866 300,03192
Radyo, Televizyon ve Sinema (İngilizce) ( Ücretli ) TS-1 10
Radyo, Televizyon ve Sinema (İngilizce) (Tam Burslu) TS-1 2 2 318,78877 350,26568
Radyo, Televizyon ve Sinema (İngilizce) (%50 Burslu) TS-1 10 6 221,81089 291,35080
İşletme ve Ekonomi  Fakültesi
İktisat (İngilizce) ( Ücretli ) TM-1 10
İktisat (İngilizce) (Tam Burslu) TM-1 2 2 238,49818 285,44151
İktisat (İngilizce) (%50 Burslu) TM-1 10
İşletme ( Ücretli ) TM-1 10
İşletme (Tam Burslu) TM-1 5 3 204,32743 269,19169
İşletme (%50 Burslu) TM-1 20
İşletme (İngilizce) ( Ücretli ) TM-1 10
İşletme (İngilizce) (Tam Burslu) TM-1 5 4 217,45540 315,69931
İşletme (İngilizce) (%50 Burslu) TM-1 20
Kamu Yönetimi (İngilizce) ( Ücretli ) TM-2 10
Kamu Yönetimi (İngilizce) (Tam Burslu) TM-2 3 3 221,18654 292,28842
Kamu Yönetimi (İngilizce) (%50 Burslu) TM-2 19 3 212,59735 219,23650
Siyaset Bilimi (İngilizce) ( Ücretli ) TM-2 10
Siyaset Bilimi (İngilizce) (Tam Burslu) TM-2 5 3 253,30597 304,08575
Siyaset Bilimi (İngilizce) (%50 Burslu) TM-2 20
Uluslararası İlişkiler (İngilizce) ( Ücretli ) TM-2 10
Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (Tam Burslu) TM-2 4 4 278,57891 336,09056
Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (%50 Burslu) TM-2 28 7 198,60002 261,29325
Mimarlık   Fakültesi
Mimarlık  (İngilizce) ( Ücretli ) MF-4 20 1 266,31893 266,31893
Mimarlık  (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 10 10 338,39674 406,50419
Mimarlık  (İngilizce) (%50 Burslu) MF-4 47 47 221,61035 334,25528
Mimarlık  (İngilizce) (%25 Burslu) MF-4 15 1 208,57972 208,57972
Mühendislik    Fakültesi
Bilgisayar  Mühendisliği  ( Ücretli ) MF-4 10
Bilgisayar  Mühendisliği  (Tam Burslu) MF-4 3 3 259,57322 308,76243
Bilgisayar  Mühendisliği  (%50 Burslu) MF-4 19
Bilgisayar  Mühendisliği  (İngilizce) ( Ücretli ) MF-4 10
Bilgisayar  Mühendisliği  (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 3 3 253,74463 361,48507
Bilgisayar  Mühendisliği  (İngilizce) (%50 Burslu) MF-4 19
Bilişim Sistemleri Mühendisliği  (İngilizce) ( Ücretli ) MF-4 10
Bilişim Sistemleri Mühendisliği  (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 2 2 244,07328 320,43875
Bilişim Sistemleri Mühendisliği  (İngilizce) (%50 Burslu) MF-4 10
Elektrik-Elektronik Mühendisliği  (İngilizce) ( Ücretli ) MF-4 10
Elektrik-Elektronik Mühendisliği  (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 5 5 307,83494 338,34665
Elektrik-Elektronik Mühendisliği  (İngilizce) (%50 Burslu) MF-4 20 5 231,62659 246,91662
Endüstri Mühendisliği  (İngilizce) ( Ücretli ) MF-4 10
Endüstri Mühendisliği  (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 5 5 304,98008 323,81390
Endüstri Mühendisliği  (İngilizce) (%50 Burslu) MF-4 20 3 224,23400 285,19870
İnşaat Mühendisliği  ( Ücretli ) MF-4 20
İnşaat Mühendisliği  (Tam Burslu) MF-4 6 6 296,65125 326,08406
İnşaat Mühendisliği  (%50 Burslu) MF-4 38 35 207,94895 274,81608
İnşaat Mühendisliği  (İngilizce) ( Ücretli ) MF-4 20 1 259,35782 259,35782
İnşaat Mühendisliği  (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 7 7 281,39753 332,12199
İnşaat Mühendisliği  (İngilizce) (%50 Burslu) MF-4 30 12 215,38379 262,90270
İnşaat Mühendisliği  (İngilizce) (%25 Burslu) MF-4 10
İşletme Mühendisliği (İngilizce) ( Ücretli ) MF-4 8 1 233,15687 233,15687
İşletme Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 2 2 309,73091 327,69101
İşletme Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF-4 7
Makine  Mühendisliği (İngilizce) ( Ücretli ) MF-4 10
Makine  Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 5 5 274,98217 328,64085
Makine  Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF-4 20 2 217,53610 224,25610
Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) ( Ücretli ) MF-4 10
Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 5 5 288,25815 318,24647
Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF-4 20 1 218,09235 218,09235
Yazılım Mühendisliği (İngilizce) ( Ücretli ) MF-4 10
Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (Tam Burslu) MF-4 2 2 252,30719 331,18155
Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF-4 10 1 211,58683 211,58683
Sağlık Bilimleri  Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik ( Ücretli ) MF-3 40 12 208,59671 246,42301
Beslenme ve Diyetetik (Tam Burslu) MF-3 11 11 371,48689 413,40224
Beslenme ve Diyetetik (%50 Burslu) MF-3 25 25 271,60927 368,67937
Beslenme ve Diyetetik (%25 Burslu) MF-3 34 16 202,96589 308,88519
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ( Ücretli ) MF-3 80 80 253,88171 368,68620
Fizyoterapi  ve Rehabilitasyon (Tam Burslu) MF-3 10 10 388,91193 418,95545
Fizyoterapi  ve Rehabilitasyon (%50 Burslu) MF-3 4 4 382,49488 386,35318
Fizyoterapi  ve Rehabilitasyon (%25 Burslu) MF-3 6 6 352,55458 367,21523
Sağlık Yönetimi ( Ücretli ) TM-1 18
Sağlık Yönetimi (Tam Burslu) TM-1 4 3 225,69572 251,01947
Sağlık Yönetimi (%50 Burslu) TM-1 20 4 203,27661 261,87902
Tıp  Fakültesi  (İngilizce) (UOLP-Marmara Üniversitesi)  (T.C. Vatandaşları) (Tam Burslu) MF-3 5 5 452,78941 472,11344
Tıp  Fakültesi  (İngilizce) (UOLP-Marmara Üniversitesi)  (T.C. Vatandaşları) (%50 Burslu) MF-3 5 5 447,15231 449,15071
Bilgisayar  ve Teknoloji Yüksekokulu
Bilgisayar  Teknolojisi  ve Bilişim Sistemleri (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-1 10
Bilgisayar  Teknolojisi  ve Bilişim Sistemleri (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-1 3 3 230,11207 311,49051
Bilgisayar  Teknolojisi  ve Bilişim Sistemleri (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-1 19 7 217,93059 253,12113
İşletme ve Finans Yüksekokulu
Bankacılık ve Finans (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-6 10
Bankacılık ve Finans (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-6 5 5 245,55839 297,22110
Bankacılık ve Finans (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-6 15 4 199,33219 239,76608
Bankacılık ve Sigortacılık  (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-6 10
Bankacılık ve Sigortacılık  (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-6 5 5 244,41118 277,42209
Bankacılık ve Sigortacılık  (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-6 10
İnsan Kaynakları Yönetimi (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-6 8
İnsan Kaynakları Yönetimi (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-6 2 2 288,37833 288,60298
İnsan Kaynakları Yönetimi (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-6 7
Pazarlama (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-6 8
Pazarlama (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-6 2 2 247,30767 247,55076
Pazarlama (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-6 7 1 225,72756 225,72756
Uluslararası Finans (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-6 8
Uluslararası Finans (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-6 2 2 279,46825 285,09530
Uluslararası Finans (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-6 7 6 220,70559 239,08694
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ( Ücretli ) YGS-6 10 1 224,50767 224,50767
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Tam Burslu) YGS-6 4 4 296,90460 344,07208
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (%50 Burslu) YGS-6 37 11 199,43886 236,49985
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-6 20 1 214,84672 214,84672
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-6 5 5 267,45334 290,94344
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-6 27 12 215,55351 270,79243
Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-6 5
Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-6 3 3 290,19181 332,26906
Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-6 19 9 213,58796 287,16574
Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu
Hemşirelik (Tam Burslu) YGS-2 5 5 302,69455 338,91751
Hemşirelik (%50 Burslu) YGS-2 45 45 241,83801 285,65714
Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu
Gastronomi  ve Mutfak Sanatları ( Ücretli ) YGS-4 20 8 213,88857 275,77765
Gastronomi  ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) YGS-4 4 4 325,58340 365,07929
Gastronomi  ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu) YGS-4 16 16 263,21310 317,71936
Turizm ve Otel İşletmeciliği  (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-6 10
Turizm ve Otel İşletmeciliği  (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-6 3 3 249,24545 283,28166
Turizm ve Otel İşletmeciliği  (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-6 15 2 222,69312 233,61136

2 YILLIK

Yüksekokul Program Adı Puan
Türü
Kon. En Küçük
Puan
Adalet MYO Adalet ( Ücretli ) YGS-3 20 179,43395
Adalet MYO Adalet (Tam Burslu) YGS-3 8 291,86995
Adalet MYO Adalet (%50 Burslu) YGS-3 54 174,81245
Bilgisayar  ve T. YO Bilgisayar  Programcılığı ( Ücretli ) YGS-1 10
Bilgisayar  ve T. YO Bilgisayar  Programcılığı (Tam Burslu) YGS-1 2 428,55000
Bilgisayar  ve T. YO Bilgisayar  Programcılığı (%50 Burslu) YGS-1 10 174,31047
Bilgisayar  ve T. YO Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ( Ücretli ) YGS-1 10
Bilgisayar  ve T. YO Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (Tam Burslu) YGS-1 2 328,10000
Bilgisayar  ve T. YO Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (%50 Burslu) YGS-1 10 301,05000
Bilgisayar  ve T. YO Elektronik Teknolojisi ( Ücretli ) YGS-1 10 243,61056
Bilgisayar  ve T. YO Elektronik Teknolojisi (Tam Burslu) YGS-1 2 319,75000
Bilgisayar  ve T. YO Elektronik Teknolojisi (%50 Burslu) YGS-1 10 325,70000
Bilgisayar  ve T. YO Harita ve Kadastro ( Ücretli ) YGS-1 10 192,76769
Bilgisayar  ve T. YO Harita ve Kadastro (Tam Burslu) YGS-1 2 329,40000
Bilgisayar  ve T. YO Harita ve Kadastro (%50 Burslu) YGS-1 10 179,74898
Bilgisayar  ve T. YO İnşaat Teknolojisi ( Ücretli ) YGS-1 10 220,07235
Bilgisayar  ve T. YO İnşaat Teknolojisi (Tam Burslu) YGS-1 2 302,70000
Bilgisayar  ve T. YO İnşaat Teknolojisi (%50 Burslu) YGS-1 10 183,68431
Bilgisayar  ve T. YO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ( Ücretli ) YGS-6 10
Bilgisayar  ve T. YO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Tam Burslu) YGS-6 2 396,00000
Bilgisayar  ve T. YO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (%50 Burslu) YGS-6 10 320,50000
Bilgisayar  ve T. YO Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ( Ücretli ) YGS-3 20 178,97127
Bilgisayar  ve T. YO Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Tam Burslu) YGS-3 2 300,30008
Bilgisayar  ve T. YO Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (%50 Burslu) YGS-3 20 210,19708
Sağlık HMYO Ağız ve Diş Sağlığı ( Ücretli ) YGS-2 20 162,83210
Sağlık HMYO Ağız ve Diş Sağlığı (Tam Burslu) YGS-2 6 243,31070
Sağlık HMYO Ağız ve Diş Sağlığı (%50 Burslu) YGS-2 29 195,14702
Sağlık HMYO Ameliyathane Hizmetleri ( Ücretli ) YGS-2 40 159,71708
Sağlık HMYO Ameliyathane Hizmetleri (Tam Burslu) YGS-2 6 234,93991
Sağlık HMYO Ameliyathane Hizmetleri (%50 Burslu) YGS-2 14 203,63819
Sağlık HMYO Anestezi ( Ücretli ) YGS-2 55 214,39487
Sağlık HMYO Anestezi (Tam Burslu) YGS-2 7 283,45927
Sağlık HMYO Anestezi (%50 Burslu) YGS-2 10 259,75866
Sağlık HMYO Diyaliz ( Ücretli ) YGS-2 35 191,57696
Sağlık HMYO Diyaliz (Tam Burslu) YGS-2 5 241,64229
Sağlık HMYO Diyaliz (%50 Burslu) YGS-2 15 223,14707
Sağlık HMYO Fizyoterapi ( Ücretli ) YGS-2 35 203,00578
Sağlık HMYO Fizyoterapi (Tam Burslu) YGS-2 5 298,13054
Sağlık HMYO Fizyoterapi (%50 Burslu) YGS-2 15 231,69589
Sağlık HMYO  ( Ücretli ) YGS-2 55 230,12992
Sağlık HMYO  (Tam Burslu) YGS-2 7 363,40000
Sağlık HMYO  (%50 Burslu) YGS-2 10 280,03208
Sağlık HMYO Radyoterapi ( Ücretli ) YGS-1 40 163,02475
Sağlık HMYO Radyoterapi (Tam Burslu) YGS-1 6 224,45204
Sağlık HMYO Radyoterapi (%50 Burslu) YGS-1 14 204,70783
Sağlık HMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ( Ücretli ) YGS-1 35 195,68086
Sağlık HMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (Tam Burslu) YGS-1 5 239,91798
Sağlık HMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (%50 Burslu) YGS-1 15 225,25503
Sağlık HMYO Yaşlı Bakımı ( Ücretli ) YGS-2 20
Sağlık HMYO Yaşlı Bakımı (Tam Burslu) YGS-2 5 203,78056
Sağlık HMYO Yaşlı Bakımı (%50 Burslu) YGS-2 30
Turizm ve Otelcilik YO Aşçılık ( Ücretli ) YGS-4 10 221,22803
Turizm ve Otelcilik YO Aşçılık (Tam Burslu) YGS-4 3 326,35881
Turizm ve Otelcilik YO Aşçılık (%50 Burslu) YGS-4 19 189,04927
Turizm ve Otelcilik YO Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) ( Ücretli ) YGS-6 10
Turizm ve Otelcilik YO Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-6 2 298,50000
Turizm ve Otelcilik YO Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-6 10 204,83429

Eğitim Haberleri