4D'li Taşeron İşçilere Kadro Yolu Açılıyor: 2024 Yılında Kadroya Geçiş Başlıyor

4D'li Taşeron İşçilere Kadro Yolu Açılıyor: 2024 Yılında Kadroya Geçiş Başlıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ele alınan ve geniş çapta tartışılan bu konu, 90 bin taşeron işçi için umutların yeşermesine neden oldu.

Taşeron işçilere kadro ne zaman çıkacak ve 90 bin taşerona kadro gelecek mi soruları gündemin önemli konuları arasında yer alıyor. TBMM'de taşerona kadro konusu görüşüldü mü, halen belirsizliğini koruyor. Güncel durumlar ve resmi açıklamalar yakından takip ediliyor.

TAŞERONA KADRO GELECEK Mİ, NE ZAMAN?

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, köşesinde taşerona kadro düzenlemesini yazdı. Bayer şu ifadelere yer verdi; "Çoğunluğu belediyeler, karayolları ve enerji sektöründe çalışanlar olmak üzere 100 bine yakın KİT taşeronu işçi kadroya geçirilmeyi bekliyor. Önceki yıllarda 1 milyona yakın taşeron işçiye kadro verilmişti. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 90 bin emekçinin yerel seçim öncesi kadro hakkı edinebilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerini sürdürüyor."

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi. Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT’lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN IŞIKHAN DA AÇIKLAMA YAPTI

Taşerona kadro ile birlikte merak edilen bir diğer konu olan 3600 ek göstergeyle ilgili Bakan Işıkhan’dan beklenen açıklama gelmişti.

Bakan ışıkhan “ 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağladıklarını hatırlatan Işıkhan, "Bununla beraber, birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Bakan Işıkhan, bu yılın başında kamuda sözleşmeli olarak görev yapan 460 bin personeli de kadroya geçirdiklerini kaydetti.